Koreograaf Jüri Nael leidis oma terviseprobleemidele lahenduse tänu Hiina meditsiinile

Raadio Elmar
Copy
Õppetööd juhib kaasaegsete etenduskunstide juhtiv professor Jüri Nael.
Õppetööd juhib kaasaegsete etenduskunstide juhtiv professor Jüri Nael. Foto: Sander Ilvest

Raadio Elmar suvesaates «See ei ole saladus» oli sel korral külas koreograaf Jüri Nael. Saadet vedas Tambet Ind.

Jüri Nael on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli professor ja füüsilise teatri õppejõud Inglise Kuninglikus Draamakunstiakadeemia. Mees tegi laupäevases raadio Elmar saates «See ei ole saladus» juttu kirgi kütvate tantsuvõistluste telgitagustest. Rääkisime, kes ja kui palju saab otsesaadetes žüriiliikmetest rääkida ja miks saatetiim alatasa Jürile mainis, et ta oma sõnavõttudega piiri peaks.

Ülemaailmselt tunnustatud koreograaf on oma erialahariduse esimese etapi läbinud Viljandi Kultuuriakadeemias. Tuleb välja, et mees sai kooli sisse sõna mõttes sisse üle noatera. Tegime juttu naljakatest juhustest ja olulistest elumuutustest, mida Viljandi ta ellu tõi.

Nael on aastate jooksul hakanud hindama Hiina meditsiini ja Tai massaažikunsti võlusid ning eripärasid. Ta on täiendanud end teoorias ja kogenud hulgaliselt praktilisi hästitoimivaid võtteid omal nahal. Kuidas siis lahti saada peavalust ja seljahädadest? Sellest ja paljust muust kuula juba allolevalt lingilt.

«See ei ole saladus» on meelelahutuslik saade, milles üht-teist tuleb tuttav ette, kuid kuulete ka hulgaliselt täiesti uusi ja seni teadmata fakte külalise või temaga seotud teemavaldkonna kohta. Meeleolukad jutud, vaheldumisi Elmari parima muusikaga, on raadioajakirjana kuulajate ees kahe tunni vältel.

Saade on eetris laupäeviti kell 10.00-12.00 ning kordusena pühapäeviti kell 15.00-17.00.

Saade on kuulatav SIIT:

Jüri Nael
Jüri Nael Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles