Janune lugeja küsib: miks ei lubata Tallinna rannabaarides trimbata? (4)

Rasmus Rammo
, Elu24 uudistetoimetuse juht
Copy
Rannas ei jää muud üle kui Cocat rüübata. Foto on illustreeriv.
Rannas ei jää muud üle kui Cocat rüübata. Foto on illustreeriv. Foto: Gert Tali

Elu24ga võttis ühendust Tallinna linnaisades pettunud lugeja, kes ei saanud Kakumäe rannas drinki kätte, kuna linn olevat selle ära keelanud. Abilinnapea Aivar Riisalu selgitab, miks rannabaaris alkot müüa ei tohi.

Riisalu ütles Elu24-le, et Tallinna randades pole alkoholi müüdud juba mituteist aastat. «Linnavolikogu otsus aastast 2004, väga selgelt sõnastatud: Tallinna supelrandades ei ole lubatud alkohoolse joogi jaemüük,» ütles ta.

Abilinnapea sõnul on otsus tehtud inimeste huvides, kuna rannas käivad peamiselt emad väikeste lastega. «Inimesed on randa läinud teistel eesmärkidel. Võtame tänase ilma, siis istuvad seal mingisugused jorsid, ma ei taha kedagi sildistada, aga isegi kui oleks õlu lubatud, siis poleks teistel inimestel seal võimalik olla,» arvas Riisalu. «Kahjuks on see meie kultuuri kurbloolisus,» lisas ta.

KAUAI rannakohvik Kakumäe rannas, kust lugejal ei õnnestunud õlut osta.
KAUAI rannakohvik Kakumäe rannas, kust lugejal ei õnnestunud õlut osta. Foto: Erakogu

Abilinnapea arvates pole keelus midagi ahistavat, kuna näiteks Pirital polegi rannaalal ühtki toitlustusasutust ega kauplust. «Kui keegi tahab rannaliiva peal juua, siis seda võimalust pole, aga lähed rannast kergelt välja ja on võimalus olemas,» soovitas Riisalu.

Poliitik tuletas ka meelde, et alkohol ja ujumine ei käi kokku. «Isegi kui meil upub aastas 40 inimest alkoholi tagajärjel, siis see on terve jalaväerühm. Reeglina on need parimas elueas mehed. Kui inimesed ei oska ennast ise hoida, siis tuleb neid natuke rangemate meetmetega kaitsta ja olen täiesti kindel, et elu ei jää sellest seisma,» kinnitas ta.

Riisalu sõnul tuleb inimestel ära otsustada, mille jaoks avalikud rannad mõeldud on. «Kas tahame normaalselt vees käia ja päikest võtta või tahame lihtsalt veepiiri peal läbustada?» küsis abilinnapea.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles