Galerii: Hollandisse plaanitakse rajada Tulbisaar

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku lisandus satelliitfotole - tulbi kujuline saar
Kunstniku lisandus satelliitfotole - tulbi kujuline saar Foto: Reuters / Scanpix

Hollandis on küpsemas plaan, mille kohaselt soovitakse Põhjamerre ehitada tulbikujuline kunstsaar, mis peaks seda riiki kliimasoojenemisest tingitud merevee tõusu eest kaitsma.

Dubai Palmisaare eeskujul ehitada plaanitav 50 kilomeetri pikkune saar peaks aitama lahendada ka niigi madalal asuva maa ülerahvastatuse probleemi, vahendab metro.co.uk.

 

«Hollandis elavad inimesed üksteise kukil. Vajame maad,» lausus parlamendisaadik Joop Atsma.

 

Atsma lisas, et saare rajamisega muutub ka Euroopa kaart.

 

Hollandi Tulbisaare projektil on kas vastaseid, kelle väidete kohaselt kunstsaar kahjustab keskkonda.

 

«Põhjameri pole mingi jäänukpaik, kuhu tohib ehitada, mida heaks arvatakse. Hollandi Põhjamere äärsed rannapiirkonnad on ühe mitmekesisema mereeluga alasid maailmas. Kunstsaar aga kahjustaks sealset faunat,» leidis keskkonnaorganisatsiooni North Sea Foundation esindaja Lisa van der Veer.

 

Dubai Palmisaare ehitamisel osalenud firma Van Oord esindaja Bert Groothuizen selgitas, et kummaliste kujudega kunstsaarte, nagu näiteks tulbikujuliste saarte ehitamine on ebarealistlik ettevõtmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles