SÄUTSUMÄSU Miks küll meesnäitlejad Hollywoodis oma pikkuse kohta valetavad?

Spekter
Copy
Filmitegija James Gunn filmi "Galaktika valvurid" Londoni esilinastusel (2014)
Filmitegija James Gunn filmi "Galaktika valvurid" Londoni esilinastusel (2014) Foto: Can Nguyen/Scanpix

Hollywoodis on panused suured ja võita ning kaotada võib hiilgava karjääri. Nagu mujalgi tööturul kalduvad kandidaadid sageli oma võimeid ja omadusi üle hindama, et jutule pääseda – seda kinnitab ka režissöör James Gunni hiljutine säuts.

Olgugi et pikkus pole Hollywoodis n-ö mehe mõõt ja Tom Cruise'i näitel võiks väita, et ka 170 sentimeetri pikkune näitleja võib kinolinal peakangelaseks tõusta, siis on teada, et lühemat kasvu meesnäitlejad on pikemate kolleegide kõrval staarirollide konkurentsis tagapool. Päris lühikestel meestel on aga klassikalistes Hollywoodi lugudes lootust napsata endale kas kõrvalroll või koomiline peaosa – nii on läinud 147 cm pikkusel Danny DeVitol. Neil, kes jäävad aga paar päkapikkust keskmisele kasvule alla, on oht jääda lihtsalt keskpäraseks. Siis pole ka imestada, et sellised näitlejad vähemalt paberil oma pikkust veidi kasvatavad, lootuses vähemalt esimestest rollikatsete voorudest läbi saada, lootuses, et nende talent ja karisma casting'u-bossidega silmast silma kohtudes kõiki pahviks lööb.

«Galaktika valvurite» ja «Suitsiidisalga» režissöör ja produtsent James Gunn on selle triki paraku läbi hammustanud ning tunneb end tüssatuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles