Haapsalu rahvas närib küüsi: kas tõesti saame sellise TikToki linnapea! (3)

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Roger Tibar TikTokis tantsimas.
Roger Tibar TikTokis tantsimas. Foto: Kuvatõmmis TikTokist

Haapsalu linnapeaks tahab sügisel pürgida ka 25-aastane Roger Tibar, kes loob TikTokis tantsulist sisu noortele. Elukogenumate linlaste meelest ei sobi aga tulevasel linnajuhil selliseid videoid teha.

Eelolevad kohaliku omavalitsuse valimised on teinud Haapsalu elanikud ärevaks, sest Reformierakonna sealse piirkonna juhatus kinnitas linnapeakandidaadiks 25-aastase suunamudija Roger Tibari.

Paljud linlased on mures, sest ei suuda nii noort inimest linnapeana ette kujutada ega mõista, miks just Tibar kandidaadiks valiti.

Veelgi enam häirib neid aga noormehe TikToki sisu. «Kuidas teab inimene, kes tegeleb pigem TikTokiga, linna juhtimisest? Need videod on nii lapsikud, vangerdab, näpib igas tantsus praktiliselt oma noksi, üritades tähelepanu saada,» avaldab arvamust ema, kes nägi tiktokkeri videoid lapse telefonist.

@rodzjeer

Su aku % näitab kui palju mu videod sulle meeldivad 👀🤭 ##foryou ##rodzjeer

♬ I Don't Mind - Fammouzz.Khariiiii

Tibari TikToki kontot vaadates näib, et suur osa tema vaatajaskonnast on teismelised. Elu24-ga ühendust võtnud murelikud haapsallased palusid pöörata tähelepanu ka videote pealkirjadele. «Appi kui lapsikud need on!»

«Mitu level'it (taset – toim) suudad peol käies läbida?» on näiteks ühe klipi pealkiri. Silma jäävad veel «Su eesnimi ja telefoninumbri kaks viimast numbrit on su uus kasutajanimi» ja «Su aku protsent näitab, kui palju mu videod sulle meeldivad».

Noormees ei häbene isegi laual tantsu vihtuda.

@rodzjeer

Jälle see laud ##rodzjeer ##foryou

♬ Bundles - BILLIE EILISH

Elu24 uuris Tibarilt tema TikToki konto kohta ja küsis, kas ta peab ise selliseid videoid linnapeakandidaadile sobivaks.

Tibari jaoks on TikTok nagu iga teine sotsiaalmeedia platvorm, kus iga inimene kujundab enda sisu oma huvide järgi. «Minu jaoks on TikTok ideaalne platvorm noortega suhtlemiseks ja trendidega kursis olemiseks,» vastab ta kindlameelselt.

Linnapeaks saades plaanib ta videote tegemist jätkata, kuna peab inimestega suhtlemist oluliseks, olenemata töökohast.

«TikTok on ideaalne platvorm, mida saaks oma tegemiste kommunikeerimiseks ja tagasiside saamiseks rakendada,» selgitab Tibar, miks peab sotsiaalmeedia kasutamist tähtsaks.

«Olen kuulnud neid tähelepanekuid vanuse kohta ka varasemates töökohtades ning ise sellega ei nõustu. Inimese võimekust või valmisolekut ei saa hinnata pelgalt vanuse põhjal. Minu hinnangul on palju olulisem valmisolek vastutust võtta, meeskonnajuhtimise oskused ning võime visiooni luua ja sihti seada,» lükkab ta kritiseerijate väited ümber.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles