Sillamäelt pärit noormees Artjom Trohhatšev on lubanud terve pride'i kuu istuda Toompeal riigikogu ees, vikerkaarelipp õlul, et streikida abieluvõrdsuse eest. «Iga inimene, kes kiusamisega kokku puutub, peaks sellest kõva häälega rääkima,» usub Artjom. Kui turvaline Tallinnas vikerkaarelippu lehvitada on ja kes poliitikutest geiaktivistidele jäätist tõi?

22-aastane Artjom on pärit Sillamäelt, kuid kolis pärast keskkooli lõpetamist pealinna. Nüüd töötab ta Telia kõnekeskuses müügikonsultandina, kuid leiab tiheda töögraafiku kõrvalt aega, et võidelda selle eest, millesse usub. «Sel aastal mõtlesin, et nüüd on aeg, tuleb kaitsta meie õiguseid ja abieluvõrdsust ka. Ma tahaks, et see oleks Eestis nagu teistes normaalsetes riikides,» ütleb Artjom.

Mõte võrdse kohtlemise nimel streikida tärkas juba aasta tagasi juunis, kui Tallinnas toimus Balti riikide ühine LGBT kultuuri- ja solidaarsusfestival Baltic Pride. Toona võttis Artjom ühendust LGBT ühinguga, et uurida, kas nad saavad ettevõtmist toetada. «Öeldi, et praegu pole see aeg, millal seda teha,» ütleb noor aktivist.

Kommentaarid (3)
Copy