TUNNUSTUS ⟩ Briti leht soovitab vaadata Eesti dokki absoluutsest teatrivõhikust

Spekter
Copy
«Aasta täis draamat» – Marta Pulk dokumenteeris, mida teeb teater Alissijaga, kui ta veedab aasta jooksul 351,2 tundi teatris ja vaatab ära 224 etendust.
«Aasta täis draamat» – Marta Pulk dokumenteeris, mida teeb teater Alissijaga, kui ta veedab aasta jooksul 351,2 tundi teatris ja vaatab ära 224 etendust. Foto: Kaader filmist

Briti ajaleht The Guardian soovitab oma parimate teatridokkide ülevaates Marta Pulga lavastatud filmi «Aasta täis draamat».

 

Artikli autoriks on väljaande teatrikriitik Chris Wiegand, kes toob oma 15. juunil ilmunud, kümnest filmist koosnevas soovituses «Tõsieluline draama: 10 suurepärast teatridokumentaali» välja filme kogu maailmast: alates Broadwayst kuni Lõuna-Aafrikani välja.

Režissöör Marta Pulga ja Kinoteatri koostöös valminud «Elu täis draamat» väärib loo autori sõnul vaatamist, kuna see on väga vahetu. «Alissija on vaheldumisi frustreeritud, endast väljas ja inspireeritud neist 224 lavastusest, mis ta ära vaatab. Kohati hakkab tema heaolu pärast lausa mure, kui ta mõtiskleb erakordse otsekohesusega oma koha üle maailmas. Tema kogemusega on lihtne samastuda: alates piinarikka komöödia ära kannatamisest, mis meeldib näiliselt kõigile peale sinu, kuni enese jõulise äratundmiseni laval dilemaade küüsis olevas tegelases. See on haaravalt isiklik lugu ning hea sissevaade Eesti teatriellu,» seisab arvustuses. 

2019. aastal esilinastunud «Aasta täis draamat» võitis Eesti filmi- ja teleauhindadel ka aasta parima doki preemia. Filmi peaosas on 21-aastane rätsepaharidusega Valga tüdruk Alissija-Elisabet, kes leiti avaliku konkursiga 450 kandidaadi seast. 

Filmi saab vaadata Netikinos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles