Just nüüd, kui mõnusalt suvised ilmad kutsuvad inimesi parkidesse aega veetma, käivad Tallinna populaarsematel haljasaladel ehitustööd, mis lõpevad alles sügise hakul.

Linlasi paneb hämmastama, et praegusel parkide külastamise kõrghooajal on korraga mitmed Tallinna pargid üles kaevatud, aiaga piiratud või sootuks suletud. 

Suuremahulised ehitustööd käivad Süsta, Kopli, MänniTondiraba ning Kase pargis. Lisaks on valgustuse rekonstrueerimise tarbeks piiratud aiaga osa kesklinnas asuvast Kanuti pargist ning Snelli tiigi setetest puhastamiseks osa kaunist Toompargist.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf kinnitas Elu24-le, et praegu tehtavad tööd on hädavajalikud ja ehitusobjektid on aedadega piiratud elanike ohutuse tagamiseks.

Kui küsisime, miks on just praegu nii mitmes populaarses pargis korraga ehitustööd, tõi Klandorf välja järgnevad põhjused:

  • talvekahjustused tuleb likvideerida esimesel võimalusel, et tagada teedel liigeldavus;
  • suveperioodil on liikluskoormus väiksem seoses koolivaheaja ja puhkuste perioodiga;
  • teetöödeks sobivat aega napib, ajavahemiku mai–oktoober jooksul peavad tehtud saama kõik planeeritud tööd parkides;
  • suveperioodil on loodusliku pinnasevee tase palju madalamal ning võimaldab tõhusalt kaevetöid teha.

«Meie kliimavöötmes tuleb paratamatult tõdeda, et suvi on alati olnud ja jääb teedeehituse ja parkidesse rajatud kõnniteede rekonstrueerimistööde kõrgperioodiks,» sõnas Klandorf.

Kas Kanuti aia valgustuse rekonstrueerimine, mis saab projekti kohaselt valmis alles 19.08.2021, on ikka nii hädavajalik, et osa kaunist pargist aiaga piirata? 

«Kanuti aia valgustuspaigaldis on amortiseerunud nii tehniliselt kui ka väliselt, see on väga energiakulukas ja häirib valgusreostusega. Olemasolev valgustus asendatakse nüüd uue, innovaatilise, energiatõhusa valgustusega, mis ei pimesta, on keskkonnasõbralik ja tähistaevast kaitsev.»

«Praegune valgustus on funktsionaalne ja valgustab ainult jalgteid, uue lahendusega saavad valgustuse veel Dostojevski skulptuur, purskkaev, mänguväljak, ümbritsev haljastus ja paigaldatakse ka valgustusega pargipingid,» vastas Klandorf.

Eelpool nimetatud parkides lõpevad ehitustööd lepingute täitmise korral ajavahemikul augusti lõpp kuni detsembri algus. 

Niisiis tuleb välja, et tallinlased saavad nendesse parkidesse piknikule alles siis, kui puhub juba jahe sügistuul.

Kommentaarid
Copy