Rahvariietes poseerinud rootslanna sattus üllatuslikult rassismiskandaali (1)

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Neiu Rootsi lipuga.
Neiu Rootsi lipuga. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/Scanpix

Rootslanna Evelina Hahne postitas Rootsi iseseisvumispäeval endast rahvariietes foto Facebooki ja õnnitles kaasmaalasi tähtsa päeva puhul, kuid sattus siis jõhkrate rassismisüüdistuste ohvriks.

Rootslanna Evelina Hahne postitas 6. juunil, Rootsi iseseisvumispäeval Facebooki gruppi pildi endast rahvariietes. Selles grupis saavad kokku inimesed, kes armastavad rahvariideid.

Kaunis rahvarõivas tehtud pildi juurde kirjutas naine ka sõnumi kaasmaalastele. «Täna peaksime meie, rootslased, seisma sirge seljaga ja olema uhked oma esivanemate suure ülesehitava töö üle. Ma armastan oma riiki! Head rahvuspüha!»

Postitus jõudis aga rahvarõiva grupist välja ning sellele järgnesid mitusada alandavat kommentaari Hahne pihta. Üheks põhiliseks süüdistuseks oli see, et ta on rassist ja nats.

Kuna Rootsis on palju eri rahvuseid, tundsid sisse rännanud inimesed end Hahne rahvusliku postituse tõttu solvatuna. «Põlisrootslaste ülistamine on ülim rassism. Kas meie polegi inimesed? See naine on rassist!» – see üks paljudest sarnastest kommentaaridest Hahne postituse all.

Ka rahvarõiva armastajate grupis oli inimesi, kelle sõnul oli postitus sobimatu. «Kas ma olen ainus, kes arvab, et tema olemasolu siin grupis on problemaatiline? See ei puuduta ainult poliitikat, see inimene on nats,» kommenteeris üks grupi liikmetest.

Hahne jagas endaga juhtunut ka Twitteris, kus on saanud väga palju tuge. «Me ei saa lasta vasakäärmuslastel oma Rootsi kultuuri kukutada,» vastas ta ühele kultuurimarksistist kommenteerijale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles