UUS MUSA ⟩ Vaata, millise räpilegendiga Uku Haasma ühise loo avaldas

MUSA portaal
Copy
Eesti Laul teine poolfinaal. Uku Haasma.
Eesti Laul teine poolfinaal. Uku Haasma. Foto: Raul Mee

2021. aasta Eesti Laulu poolfinalist Uku Haasma avaldas räppariga Cool D ühisloo «Kuningas on linnas».

«Lugu jutustab sellest, kuidas linna on saabunud kuningas, mida kõik on oodatud tähistama. Narratiiv, mida me oma meloodias konstrueerime, tekitab kuulajatele kaunis vabastava ja meeleoluka atmosfääri,» räägib noor muusik Uku Haasma. «Teatavaid sarnasusi leiab loos sellega, et meile on saabunud suvi ning Eesti elu on piirangutest üsna vaba, nagu on ka me muusikalugu, tekitades rahuloleva, tähistava ja vabastava tunde. Ka laulusõnad hõiskavad, et kõik on oodatud.»

Ühisloo idee sündis vingest kitarrifraasist

«Eelmisel suvel oma teist singlit «Paljajalu» kitarripartiid salvestades juhtus midagi erilist, mis juhtub ainult siis, kui lased spontaansusel ennast üle võtta,» räägib Haasma. «Jätkasime seda kuskil kaks ja pool minutit ning mõne aja möödudes kuulasime selle uuesti üle – sündinud oli midagi põnevat. Loo kaasprodutsenti Rudolf Toltsbergi kõnetas üks väike justkui pinin, mille olin kitarril kogemata välja võlunud. Ja sellest pininast saigi «Kuningas on linnas» esimene suurim motiiv, mis inspireeris meid edasi pingutama.»

«Loo edenedes hakkasime mõtlema, et siia sobiks keegi värvikas kuju veel juurde. Mõtlesin erinevate artistide peale, kes on Eestis taolise muusikaga üldse algust teinud, ja seejärel meenus Cool D lugu «Pole sinu asi» ning tema esimene hiphopi album «O' Culo»,» lisab Haasma.

Uku Haasma ja Cool D
Uku Haasma ja Cool D Foto: Pressifoto

Cool D-lt ehk Priit Kolsarilt tuli pakkumisele kiiresti positiivne vastus. «Mul on hea meel, et lugu teda kõnetas ja et ta suutis tabada seda sama emotsiooni, mis mul loo tekkides oli,» rõõmustab Haasma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles