Kauaoodatud kontsert ⟩ Pungi ristiisa Iggy Pop tuleb Tallinnasse

MUSA portaal
Copy
Iggy Pop rokkis Positivusel 2016.
Iggy Pop rokkis Positivusel 2016. Foto: elu24.ee

Tuleva aasta 14. juunil esineb Alexela kontserdimajas skandaalne ja metsik USA punkrokkar Iggy Pop. Esitlusele tulevad lood nii tema varasemast loomingust kui ka 2019. aastal ilmunud albumilt «Free».

«Kui sina seda ei tee, teen ma seda sinu eest, teen seda esimesena» – esirinnas nii muusikas kui ka mässus, Iggy Pop ei ole end tagasi hoidnud. Olles mõjutanud pea igat pungikooslust oma bändi The Stooges loominguga, on Iggy ja The Stooges lisatud rock’n’roll'i kuulsuste halli. 2020. aastal pärjati Iggy aga Grammy elutööpreemiaga.

Punkroki üks märkimisväärsemaid koostöid oli kindlasti Iggy Popi ja David Bowie oma –liit, mille tulemusel sündis lisaks suurele hulgale juhtumitele ka Iggy kaks esimest sooloalbumit «The Idiot» ja «Lust For Life». Viimaselt pärineb ka tema üks enim tuntud lugusid «The Passenger».

Rohkem on rohkem – Iggy on teinud liialdamisest kunstivormi. Enese kahjustamine, paljastamine ja hävitamine on nõudnud publiku tähelepanu ja osalust. Publik on teda nii kätel kandnud kui ka lasknud tal sõna otseses maha kukkuda. Väga vähesed artistid suudavad publikut haarata nii, nagu seda on teinud ikooniline Iggy Pop, kes peaks olema igaühe nimekirjas muusikutest, kelle kontserti peab kindlasti nägema!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles