Juuksepikendused tapsid naise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuksepikendused tapsid naise
Juuksepikendused tapsid naise Foto: SCANPIX

Suurbritannias suri noor naine juuksepikenduste tõttu.

34-aastasel Atasha Grahamil tekkis juuksepikenduste kinnitamiseks kasutava liimi tõttu allergiline reaktsioon, edastab Daily Mail.

Naine oli juuksepikendusi kandnud 14 aastat. Kuid siis tekkis allergia, mis talle saatuslikuks sai.

Grahami juhtumit käsitleti ka kohtus. Patoloog Michael Heath sõnas kohtus, et naise surma põhjustas juustepikenduste kinnitamiseks kasutatud liim.

«Olen näinud juhtumeid, milles erinevad liimid on tekitanud anafülaktilise šoki. Aastas leiab Suurbritannias aset umbes 20 sellist juhtumit, USAs veelgi rohkem.  Kolme viimase kuuga on neli juhtumit olnud,» lausus patoloog kohtus.

Anafülaktilise šoki korral on tegemist ägeda reaktsiooniga mingisugusele allergeenile, milleks võib olla ravim, väliskeskkonda kuuluv aine või muu sarnane.

Heath lisas, et Graham kasutas juukseliimi, mille põhikoostis oli lateks.

Naise surnukeha lahkamisel paljastus, et ta vereringes oli liimi jäänuseid. Arst välistas, et naisel võis haigushoog tekkida toidust ja alkoholist. Samuti ei leitud ta kehast narkootilisi aineid.

Jamaica päritolu, kuid Suurbritannias elanud Graham oli koos elukaaslase Fenton Johnsoniga ööklubis pidutsemas. Koju jõudsin nad järgmisel hommikul. Naine vajus pärast koju jõudmist kokku ning lakkas hingamast.

Mees kutsus kiirabi. Parameedikud püüdsid naist elustada, kuid see ei õnnestunud. Graham viidi haiglasse ja arstid tunnistasid ta surnuks.

Asjatundjate sõnul võib juuksepikenduste puhul kasutatav liim tekitada mingi lühiajalise reaktsiooni, kuid siiani ei teatud juhtumeid, et see oleks kedagi tapnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles