Järjekordne chupacabra?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekordne chupacabra?
Järjekordne chupacabra? Foto: SCANPIX

USAs San Diego rannalt leiti ebatavaline koletislik loom.

Olendil oli nahk, mis oleks nagu päikesepõletatud ning kummalised kihvad, edastab Discovery News.

Loom oli surnud ja lõhnas ebameeldivalt.

Looma jäänused leidis möödunud nädalal 19-aastane surfar, kes läks San Diego rannale jalutama. Ta tegi olendist fotod ja näitas neid pilte oma sõbrale. Veel üks sõber saatis need aga leheküljele vice.com.blog.

«Interneti kümnes käsus oleva kohaselt tuleb sellise koletise pilte edasi saata, hoolimata sellest, et neid koletisi leitakse viimasel ajal üsna sageli. See loom leiti San Diego rannalt,» kirjutati blogis.

Blogi pidav Rocco Castoro rääkis olendi leidnud noormehega.

«See noormees oli veendunud, et tegemist on mingi põrguliku olendiga. Või legendaarse chupacabraga, kes elusolendeid sööb. Loom olevat olnud pisut alla meetri pikk. Kehakuju oli väga kummaline, kõhuosa paks. Ta ei sobinud mitte ühegi koeratõu alla,» kirjutati blogis.

Kummalist looma hakati kutsuma San Diego Demonoid. Pildid temast liiguvad internetis.

Kommenteerijate sõnul meenutab nüüd leitud olend mingil määral seda, kes leiti 2008. aastal New Yorgi osariigist Montaukist. See ebatavaline loom sai hüüdnimeks Montauk Monster.

Kommentaatorite arvamused selle looma suhtes on seinast seina. Osa arvates on tegemist mingi salaprojekti jäänusega, teised peavad seda pettuseks kolmandate arvates on see tõestuseks legendaarse chupacabra kohta.

Montauki koletise kohta on kirjutatud, et see oli lihtsalt kaua aega vees vettinud pesukaru.

Tedlased uurisid San Diego Demonoidist tehtud fotosid. Nende arvates ei ole see pesukaru, vaid opossum. Southamptoni ülikooli paleozooloogi Darren Naishi arvates on nüüd leitud olendil olemas kõik opossumi jooned.

«See on imetaja, pika rotilaadse ninaga ning ülemiste pikkade lõikehammastega. Koerte, rebastel ja veel mitmel teisel loomal on peaosa teistsuguse kujuga, eriti ninasõõrmed. Kõik fotol nähtu tõi mulle kohe meelde opossumi. Kui loom on kaua vees olnud, siis ta nahk tuleb maha. California on opossumid üsna levinud ning selle tõttu ei peaks selle looma suhtes kahtlust olema,» jätkas zooloog.

Nashi arvates on inimestel raske jäänuste põhjal loomi kindlaks teha, kuna tavaliselt nähakse neid elusana ning karvana kaetuna.

«Inimesed armastavad saladusi ja müsteeriume. San Diego Demonoid ei ole selles suhtes erand. Olen veendunud, et rannaaladelt leitakse veel sarnaseid jäänuseid ning müsteerium jätkub,» nentis teadlane.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles