Mehed on atraktiivsete naiste juuresolekul heldekäelisemad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed on atraktiivsete naiste juuresolekul heldekäelisemad
Mehed on atraktiivsete naiste juuresolekul heldekäelisemad Foto: SCANPIX

Briti Oxfordi ja Sheffieldi ülikooli psühholoogide uuring paljastas, et mehed on kaunite ja atraktiivsete naiste juuresolekul heldekäelisemad.

Meeste sellise käitumise põhjuseks on see, et nad püüavad naistele muljet avaldada, edastab The Telegraph.

«Meeste sellist tegutsemist saab võrrelda momendiga, mil isane paabulind oma võimsa ja erksavärvilise saba nähtavale toob. Mehed näitavad oma head poolt sageli siis, kui on kohal kenasid vastassoo esindajaid,» selgitati.

Uuring paljastas, et kui olukorras on mitu meest, siis mehed hakkavad heldekäelisuses võistlema. Seda siis kui kohal on ka naised. Kui aga teine osapool on mehed, siis heldekäelisus aset ei leia.

Sama aga ei kehti naiste kohta. Naised on nii-öelda küüned enda poole nii meeste kui naiste juuresolekul ning ei tee žesti näitamiseks liigseid kulutusi.

Uurijad palkasid vabatahtlike katsealustena 65 naist ja 65 meest, kelle keskmine vanus oli 21 eluaastat. Katsealuste tegevust jälgiti, kui nad mängisid koostöömängu, milles tuli raha ühiskassasse annetada või siis annetamata jätta.

Raha annetamine oli isetu tegevus, kuna mängijad teadsid, et keegi teine saab sellest kasu. Samas aga ei saanud nad kindlad olla, kas teised nende suhtes sama heldekäelised on.

Kui tegevust vaatas pealt mõni atraktiivne vastassoo esindaja, olid mehed märgatavalt heldekäelisemad. Naiste juures seda ei täheldatud.

«Naiste juuresolekul annetasid mehed suuremaid summasid. Kui aga kohal olid teised mehed, siis annetussummad nii suured ei olnud,» teatasid uurijad.

Uurijate kinnitusel tegutsevad mehed naiste juuresolekul heldekäelisemalt alateadlikult, lootes et äkki mõni naistest on neist huvitatud ning soovib seksida või isegi järglasi saada.

«Mehed teavad alateadlikult, et nende žestid võivad naistele muljet avaldada. Sellega mehed võivad suurendada oma seksišansse,» nenditi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles