FOTOD ⟩ «Kalevi» film sai purki: 40 päeva, 1200 testi, 5600 maski ja valmis

Spekter
Copy
Režissöör Ove Musting lõikab "Kalevi" võtete lõputorti
Režissöör Ove Musting lõikab "Kalevi" võtete lõputorti Foto: Facebook@Allfilm

Eesti korvpallifilm «Kalev» tõmbas täna võtetele joone alla. Film jõuab kinodesse järgmisel aastal.

«Ja tehtud ta saigi – pärast 1200 Covidi testi, 5600 maski, 40 võttepäeva on «Kalev» filmitud! Maani kummardus kõigile, kes olid kaasas – elasid üle kõik edasilükkamised ja vatitikud. Eriline tänu kannatlikele osalejatele massistseenides, keda oli 1120 Saku Suurhallis, 115 Tihemetsas ja 460 Lätis – aega ja olusid arvestades on tegemist väikest sorti imega. Aitäh! Nüüd paneme filmi kokku ja näeme juba kinos,» hõiskab filmi tootja Allfilm ühismeedias.

Tõsielust inspireeritud spordidraama Kalevi korvpallimeeskonna teekonnast laguneva Nõukogude Liidu viimaste meistrivõistluste võitjatiitlile 1991. aastal. Korvpallurite raskest võitlusest nii oma rahvuskaaslaste, armutute vastaste kui ka meeskonna sisemise moraaliga jutustava filmi peategelasteks on ennast tõestav noormängija Gert Kullamäe, tulihingeline kapten Aivar Kuusmaa ja range, meeskonda hoidev peatreener Jaak Salumets.

Ove Mustingu lavastatud filmis mängivad Mait Malmsten, Reimo Sagor, Priit Võigemast, Mihkel Kuusk, Veiko Porkanen, Kristjan Sarv, Rauno Polman jpt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles