Vikerkaarelipu all: Toompea geiprotestija tõmbas pildile Helmete noorima lapse (20)

Elu24
Copy
Streigi korraldaja Artjom Trohhatšev plaanib terve kuu Toompeal geiabielu eest seista.
Streigi korraldaja Artjom Trohhatšev plaanib terve kuu Toompeal geiabielu eest seista. Foto: Kuvatõmmis Facebooki videost

Pride'i kuu puhul istub geiaktivist Artjom Trohhatšev terve kuu Toompeal, et võidelda samasooliste abielu eest. Täna tõmbas ta vikerkaarelipu alla ka Helle-Moonika ja Mart Helme noorima tütre.

Juunikuu jooksul oodatakse Toompeale riigikogu ette meeleavaldajaid abieluvõrdsuse eest streikima. Streiki veab Artjom Trohhatšev, kes on lubanud, et istub terve kuu igal vabal päeval riigikogu ees. Siiani paistab piltidelt, et temaga on liitunud vaid üksikud teised noored.

Täna kohtas Trohhatšev vanalinnas Helle-Moonika ja Mart Helme 16-aastast tütart, kes meeleavaldusel ei osalenud, kuid vikerkaarelipuga pildile jäi. Aktivist riputas foto Facebooki gruppi «Streigime abieluvõrdsuse eest», kuhu kirjutas: «Vaadake, kelle ma leidsin vanalinnas!»

Tüdruku ema Helle-Moonika Helme sõnul kasutati last aga poliitilisel eesmärgil ära. «See ei ole normaalne, kuidas temaga käituti. Ta istus tänaval välikohvikus oma sõbraga, tuldi juurde, aeti juttu. Siis küsiti, kas tohime pilti teha, pandi talle lipp õlale. Oligi kõik, mindi minema. Siis tehti pressiteade, et ta on üks meie hulgast,» kirjeldas Helle-Moonika.

«Mu laps on praegu kodus ja on täiesti endast väljas selle pärast, kuidas teda provotseeriti ja kuidas temaga manipuleeriti.»

Ema sõnul pole tütar geiaktivistidega kuidagi seotud ega tunne Trohhatševit. «Ta ei olnud nende seltskonnas, ta lihtsalt istus kohvikus. Ta ei ole kunagi käinud nendel üritustel, tal ei ole nende hulgas mingeid sõpru,» kinnitas Helle-Moonika.

Helle-Moonika sõnul on terve pere juhtunust šokis. «Teine pool võib rääkida mida iganes, aga tõestus on see, et mu laps on praegu kodus ja on täiesti endast väljas selle pärast, kuidas teda provotseeriti ja kuidas temaga manipuleeriti. Ta ei ole nende hulgas, vaid ta tuli koju,» sõnas ema.

Mart ja Helle-Moonika Helme.
Mart ja Helle-Moonika Helme. Foto: Erakogu

Trohhatšev kinnitas Elu24-le, et kohtas tüdrukut kohvikus, kuid tema versioon juhtunust on pisut erinev. «Ta istus minu sõbraga kohvikus, sõber märkas mind ja kutsus enda juurde. Hakkasime rääkima ja pakkusin, et teeks pilti. Ta ütles, et pole vastu,» rääkis aktivist.

«Kui me omavahel rääkisime, siis ta ütles küll, et on liberaalne inimene ja toetab meid.»

Trohhatševi väitel ei pandud pilti üles tagaselja, vaid Helmete tütar oli sel hetkel temaga koos. «Kui me omavahel rääkisime, siis ta ütles küll, et on liberaalne inimene ja toetab meid. Sellepärast ta tegigi minuga pilti,» kinnitas noormees.

Tüdruku enda sõnul ei andnud ta luba pildi kasutamiseks ega postitamiseks.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles