Internetti tabas massiivne rike, maailma suurimad veebilehed lõpetasid töö

Elu24
Copy
Mees arvuti peale raevumas (illustreeriv).
Mees arvuti peale raevumas (illustreeriv). Foto: Shutterstock

Suure rahvusvahelise edastusvõrgu vea järel muutusid ligipääsematuks CNN, Guardian, Briti valitsuse veebilehed, Amazon ja paljud teised.

Eesti aja järgi kell 13 tabas interneti kasutajaid rahvusvaheliselt šokk, kui paljud iseenesest võetavad lehed lõpetasid töö. Selle asemel kuvati valget lehte ja kirja «Error 503: service unavailable».

Internetikatkestus.
Internetikatkestus. Foto: Kuvatõmmis

Viga tabas valdavalt meedia veebilehti, näiteks olid maas BBC, CNNi, New York Timesi, Guardiani, Financial Timesi, Rootsi Dagbladeti ja paljude teiste lehed. Samuti ei töötanud Amazon ning sotsiaalmeediahiid Reddit.

Ka Briti valitsuse ametlikud veebilehed ei töötanud. Sealjuures hoiatati inimesi sellega kaasnevate võimalike pettuste eest. Mitmed teised lehed, nagu Twitter, ei laadinud aga enam pilte ja emotikone välja.

Guardiani tehnikaajakirjaniku Alex Ferni hinnangul näitab see, kuidas ühe pilveteenuse pakkuja – sel juhul Fastly – monopol võib kogu interneti halvata. Mäletatavasti põhjustas eelmisel aastal viga Cloudflare'i võrgus täieliku internetikatkestuse paljudes Euroopa ja Ameerika linnades. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles