Videointervjuu EMEA 2021 valguskunstniku nominendid avaldavad ametisaladusi

MUSA portaal
Copy
Meelis Lusmägi
Meelis Lusmägi Foto: Pressifoto

11. juunil selguvad Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2021 võitjad. Sel puhul palus Piletilevi kaamera ette tänavused nominendid, kes enda tegemisi ja muusikatööstuse telgitaguseid tutvustavad. Tänases videocast’is on külas Aasta Valguskunstniku nominendid Meelis Lusmägi ja Timo Tali.

Videost selgub, kuidas Timo ja Meelis enda praeguse ametini jõudsid, mida on tarvis hea valguslahenduse loomiseks ning kas Eestis on üldse võimalik valgustehnikuks õppida. Samuti räägitakse Eurovisiooni lauluvõistluse valguslahendustest, tuleb juttu sellest, kuidas tehnika on aja jooksul muutunud ning tänapäeval on valguskunstnik ka programmeerija rollis ja paljust muust.

Meelis Lusmägi on pälvinud EMEA Aasta Valguskunstnike nominatsioone alates auhinnagala toimumisest ning pälvinud võidu tervelt neljal korral. Ta on RGB valgusosakonna kunstiline juht, lõi valguskujunduse Erki Pärnoja «Anima mea» valgusetendusele, teeb koostööd Jazzkaar festivali, Instikurmu Festivali ning paljude teiste suursündmuste ja artistidega, näiteks Ewert and The Two Dragons ja Miljardid.

Timo Tali
Timo Tali Foto: Erakogu

Timo Tali, kes on Aasta Valguskunstniku tiitlile nomineeritud teist korda, on NOËPi isiklik valguskunstnik, kes lõi valguslahenduse näiteks artisti DJ-setile Teletorni tipus. Lisaks on ta teinud koostööd Tommy Cashi, Púr Múddiga, vastutanud valguslahenduse eest WRC Rally Estonia awashow’l, Eesti Muusikaauhindadel, Eesti Laulul ja paljudel teistel sündmustel. Aasta Valguskunstniku kategoorias on tänavu nomineeritud ka René Jõhve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles