FESTIVAL Kindel värk! Eesti Hiphop Festival tuleb 15. korda

MUSA portaal
Copy
Eesti Hip Hop Festival 2018: Nublu. FOTO: Konstantin Sednev
Eesti Hip Hop Festival 2018: Nublu. FOTO: Konstantin Sednev Foto: Konstantin Sednev

Eesti Hiphop Festival toimub 12.–14. augustini Elvas ja tänavu juba 15. korda. Festival tähistab sünnipäeva lausa kolm päeva kestva programmiga, kust ei puudu nii tulevikutähed kui ka raudvara.

Festival pakub taas läbilõiget Eesti räpiskeenest. Esimeste artistidena on 2021. aasta programmis kinnitatud 5MIINUST, Genka & Dew8, Väike PD, villemdrillem, pluuto, KiROT, Põhjamaade Hirm, Clicherik & Mäx, kaw, margiiela ja Heleza.

5MIINUST.
5MIINUST. Foto: Raul Mee

«Usun, et EHHF on iga Eesti räppartisti aasta tipp muusikasündmus – minu jaoks kindlasti. Kogu skeene tuleb ühes ajavahemikus kokku ja eks aasta kõige relevantsemad artistid saavad ka enda võimaluse,» lausub tänavu juba neljandat korda EHHFil esinev KiROT, kel igal aastal eesmärk aina kõvem live teha. «Mulle kõige rohkem ilmselt meeldibki selle juures see, et sa oled justkui osa sellest kindlast kultuuriruumist, milles kohalik räpp eksisteerib. Kui lõviosa sellest ühel-kahel päeval kokku tuleb, siis on alati äge näha selle arengut.»

«Fännid elavad sel festivalil ennast alati sada protsenti välja ja energia on ulme ning tänu sellele on ka lavaline olek täiesti teine,» lisab villemdrillem. «Enne esinemist on tihti ka teistmoodi ärevus, sest kunagi ei tea, kuidas seekord läheb – kui kõlavad aga loo esimesed sekundid, siis pinge vaikelt langeb ja kui veel rahvas laulma hakkab, siis hakkab nautimine pihta!»

Eesti Muusika LIVE: Villemdrillem
Eesti Muusika LIVE: Villemdrillem Foto: Mihkel Maripuu

Nagu ilmselt paljude jaoks, sai ka Mäxi sõnul EHHF pärast esimest külastust kohe traditsiooniks. «Oleks võinud isegi varem külastada, aga ema veel ei lubanud,» nendib ta. «Kindlasti tuleb mul mainida seda, et kui ma poleks EHHFile läinud, poleks ma hakanud muusikat tegema, sest esimest korda külastades sain ma nii palju inspiratsiooni ja motivatsiooni. Olin kindel, et tahan ise seal laval ükspäev olla ja järgmine aasta juba olingi. Kuna mina ja Clicherik oleme ilmselt ühed vähestest artistidest, kes sinna terveks nädalavahetuseks möllama jääme, ootaks ka tänavu head ilma ja eredaid mälestusi. On au EHHFi 15. sünnipäeval esineda – see ürr on peaaegu sama vana kui Väike PD!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles