Videointervjuu EMEA 2021 helikunstniku nominendid ehk võlurid, kes panevad artistid kõlama

MUSA portaal
Copy
Helirežissöör Marko Erlach
Helirežissöör Marko Erlach Foto: Pressifoto/Matti Komulainen, HIFI Maailma

11. juunil selguvad «Eesti muusikaettevõtluse auhinnad 2021» võitjad. Sel puhul palus Piletilevi kaamera ette tänavused nominendid, kes enda tegemisi ja muusikatööstuse telgitaguseid tutvustavad. MUSA portaal vahendab täna videocast’i, kus on külas aasta helikunstniku tiitli nominendid Kaspar Brandt ja Marko Erlach.

Kas helitehnikud kuulavad kodus muusikat? Kui palju sõltub helikunstniku töö ruumist, kus kontsert toimub? Mis on kõige suuremad apsakad, mis Markol ja Kasparil ette on tulnud? See ja palju muud selgub allolevas videos! 

Kaspar Brandt on tuntud nii Lexsoul Dancemachine’i, Elephants From Neptune’i, I Wear* Experimenti kui teiste kollektiivide helitehnikuna ning vastutanud kontserdielamuse helikvaliteedi eest näiteks Intsikurmu Festivalil. Marko Erlach on Ewert and The Two Dragonsi, Erki Pärnoja, Anna Kaneelina ning festivali Jazzkaar helitehnik. Mõlema jaoks on tänavu viies kord, kui nad on nomineeritud aasta helikunstniku tiitlile Eesti muusikaettevõtluse auhindade jagamisel. Kaspar oli eelmisel aastal ka kategooria võitja. Aasta helikunstniku kategoorias on tänavu nomineeritud ka Kaur Kenk.
 
Videocast’is selgub, kas ja kuidas saab üks helikunstnik minna kontserti nautima ning mis on esimesed asjad, mida kontserdisaali astudes märgatakse. Üheskoos tõdetakse, et helitehniku kasuks otsustamisel tasub kollektiivil tugineda tema käekirjale, mitte sõprussuhetele. «Käekiri kujuneb aastate jooksul ja ühes bändidega, kellega koos tööd tehakse. Samuti selle põhjal, mis muusikat sa ise kuulad,» sõnab Kaspar. Marko lisab, et helikunstnike kvaliteet on võrreldes kümne aasta taguse ajaga Eestis heal tasemel ning kontsertidel või festivalidel tehakse omavahel ka palju koostööd.
 
 
«Eesti muusikaettevõtluse auhinnad 2021» võitjad selguvad 11. juunil PROTOs. Pidulikule auhinnagalale eelneb Tallinn Music Weeki korraldatud Eesti muusikaturu fookuspäev Von Krahli teatris. EMEA 2021 korraldamist toetavad Eesti Fonogrammitootjate Ühing, Eesti Autorite Ühing, Tallinna Linn, Piletilevi ja Think Print. Partneriteks on Tallinn Music Week, Eesti Rahvusraamatukogu ja PROTO avastustehas.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles