Suvi ei jäägi ära! Pühajärve jaanituli toimub, aga ainult negatiivsetele (1)

Elu24
Copy
Viimati toimus Pühajärve jaanituli aastal 2019.
Viimati toimus Pühajärve jaanituli aastal 2019. Foto: Martin Dremljuga

Eesti oodatuima jaanipeo korraldajad teatasid täna, et pärast aastast pausi saab taas Pühajärvele! Parklasse pannakse püsti testimisala ning üritusele pääseb ainult spetsiaalse käepaelaga.

22.–23. juunini toimuva Pühajärve jaanitule korraldajad teatasid, et mullu ära jäänud üritus toimub tänavu piirangute tõttu vähendatud mahus. Suurim erinevus seisneb aga selles, et sisse pääseb ainult negatiivse koroonatestiga.

Selle jaoks pannakse festivaliala juurde parklasse püsti testimisala. «Negatiivse testi andnud külastajad saavad käepaela, mis tagab muretu sissepääsu Pühajärve jaanitulele,» selgitavad korraldajad Facebookis.

Siiski soovitatakse test ära teha juba enne festivalile saabumist, et kohapeal ülipikki järjekordi ei tekiks.

Wateva tüübid esinesid maskidega juba 2019. aasta Pühajärve jaanitulel.
Wateva tüübid esinesid maskidega juba 2019. aasta Pühajärve jaanitulel. Foto: Martin Dremljuga

Testist on priid Covid-19 haiguse läbi põdenud või vaktsineeritud jaanitulelised. Kellele uued reeglid ei sobi, saavad ostetud pileti eest raha tagasi küsida. Viiruse leviku pidurdamiseks on sel aastal saadaval vaid kahe päeva piletid. Kõik juba ostetud ühe päeva pääsmed saab festivali infopunktis tasaarveldada kahe päeva passiks.

Pühajärve jaanitulel esinevad Nublu, Smilers, 5miinust, Terminaator ja Shanon. Varasemalt väljareklaamitud välisesinejad Netsky ja Julian Jordan ning mitmed kodumaised artistid tulevad Pühajärvele järgmisel aastal, mil festival toimub tavapärases mahus.

5miinust esines 2019. aasta Pühajärve jaanitulel.
5miinust esines 2019. aasta Pühajärve jaanitulel. Foto: Martin Dremljuga

Alates 14. juunist võib korraldada üldistest nõuetest suurema osalejate arvuga üritusi, kui neil osalevad üksnes negatiivse testitulemusega, Covid-19 haiguse läbi põdenud või selle vastase vaktsineerimiskuuri läbinud inimesed.

Kui kehtivate piirmäärade järgi on sisetingimustes lubatud kuni 600 ja välitingimustes kuni 1000 inimesega üritused, siis kõigi osalejate nakkusohutuse tagamisel võib alates 14. juunist sisetingimustes korraldatavates tegevustes osaleda päevas kuni 3000 ning välitingimustes kuni 9000 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles