Indias peavad jumalad kohtu ette astuma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindu jumalad
Hindu jumalad Foto: AFP / Scanpix

Indias Jharkhandi osariigis kutsuti maavaidluse kohtuprotsessile tunnistajaks kaks jumalat.

Kohtunik Sunil Kumar Singh andis välja kohtukutse kahele jumalale, Ramiale ja Hanumaniale, nõudes neilt isiklikult kohtu ette ilmumist, vahendab AFP.

Kohtunik langetas sellise otsuse pärast seda, kui jumalad ei vastanud neile varem välja saadetud kirjadele. India postifirma sõnul ei saanud nad kirju adressaadile edastada, kuna aadress puudus.

Jumalate abil loodetakse lahendada aastatepikkune vaidlus maa-ala üle, kus asuvad templid. Templites jumalateenistusi läbi viiva jumalasulase sõnul kuulub see maa temale, kohalike elanike sõnul on see jumala kummardamise koht ja seega kuulub jumalatele.

Templite maa-ala kohtuvaidlus on lühikeste vaheaegadega käinud alates 1987. aastast.

«Kuna vaidlusaluse maaga on seotud ka jumalad, siis on vajalik, et nad isiklikult kohtuistungil osaleks või vähemalt annaksid märku, et nad saalis olemas on,» sõnas kohalikke elanikke esindav advokaat Bijan Rawani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles