Suri ravitseja ja nõelraviarst Olaf Leif

Elu24
Copy
Olaf Leif lastega.
Olaf Leif lastega. Foto: Rimas Akutaitis

Hiina ülikoolis ravitseja hariduse omandanud Olaf Leif (67) oli kuulus ravitseja ja nõelraviarst. Kurvast uudisest teatas Orientalistikaring oma Facebooki kontol. 

21. jaanuaril kirjutas Wõrumaa Teataja, et ravitseja vajab abi ravikulude katmisega. Abipalve postitasid sotsiaalmeedias Ingrid ja Arnold Rüütli lapselapsed Helena Mandala Kopamees ja Maria Leif. Ravikulud vajasid tasumist Lõuna-Eesti haiglas. Mees toimetati aasta algul haiglasse jalapõletikuga. Ravi eesmärgil pidid arstid tegema mitu operatsiooni, et veene laiendada. Peale meediahuvi tekkimist postitus kustutati.

Juba Leifi esivanemad olid nõelravijad ning vanaisa oli mandžuurlane. Omal ajal, kui Olaf Leif töötas Tartu linna polikliiniku loodusravikabineti juhatajana, tungles tema ukse taga iga päev 50–60 inimest. Nõelravi on Leifi sõnul väga vana ja teaduslikult tõestatud meditsiinivaldkond, mida tuleb väga kaua õppida. Soolapuhumise või nõidumisega pole siinkohal tema sõnul mingit tegemist. Nõelu tellis Leif Hiinast ja need on kas kullast, hõbedast, plaatinast või metallisegust, kirjutab Lõunaleht

Ravitseja oli ka Eesti akadeemilise orientaalseltsi liige ja Eesti väekunstide ühenduse asutajaliige. Omal ajal tegutses ta ka sportlaste raviteja ja vaimulike õpetajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles