Teadlased katsetasid «intelligentset» rinnahoidjat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Intelligentne» rinnahoidja
«Intelligentne» rinnahoidja Foto: AFP / Scanpix

Naiste rinnad pole mitte ainult seksobjektid ja laste imetamise «anumad», vaid need annavad tööd ka teadlastele.

Nimelt  uuriti Austraalias Wollongongi ülikoolis hiljuti, kuidas saaks naiste rindu jooksmise ja liikumise ajal paremini kaitsta, vahendab AFP.

 

Teadlased lõid sensoreid sisaldava kanga, mis registreerib jooksmise ajal iga väiksemagi rinda kahjustava liikumise.

 

«Uus kangas lubab teha endisest paremaid, niinimetatud intelligentseid rinnahoidjaid ning aitab leida juba olemas olevate rinnahoidjalõigete probleemid ja vead,» sõnasid teadlased.

 

Uurijate sõnul kasutab suur osa naistest neile mittesobivaid rinnahoidjaid, mis tekitavad pigem kahju kui toovad kasu.

 

«Naiste seas tehtud küsitlus ja uuring näitas, et umbes 80 protsendil on endale raske õige suuruse ja kujuga rinnahoidjat leida. Kuigi spordirinnahoidjaid reklaamitakse kui liikumiseks sobivaid, on ka nende kasutamine tekitanud pöördumatuid kahjusid,» lisasid uurijad.

 

Teadlaste arvates võib nende poolt välja töötatud rinnahoidjamaterjal olla teerajajaks tulevikurinnahoidjate valmistamisel.

 

Teadlaste sõnul osales nende katses kaks naist, kellest ühel olid suuremad ja teisel väiksemad rinnad. Nad katsetasid uuest materjalist «intelligentset» rinnahoidjat nii joostes kui ka käies.

 

«Meie katse näitas, et sensoreid sisaldavast materjalist rinnahoidja suutis kanda kogu rindade raskust. Eriti just õlapaelte osa, mis tavaliste rinnahoidjate puhul tekitab pinget õlgades ja seljas, tundetust ja ka vigastusi,» ütlesid uurijad.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles