GALERII ⟩ Esilinastus kodumaine komöödia «Eesti matus»

Spekter
Copy

Täna esilinastus Ülemiste Apollo kinos uus Eesti komöödia «Eesti matus», mis meelitas kinno Ivo Linna, Merle Palmiste ja paljud teised.

«Tegime suure otsuse ja võtame riski, tuues juuni alguses «Eesti matuse» kinodesse. Publik on seda filmi pikisilmi oodanud ja ei saa vaatajat alt vedada,» tõdeb filmi üks produtsent Tanel Tatter.

«Loodame südamest, et meie film on see, mis inimesed tagasi kinno toob. Korraldame laialdase kinolevi, et film jõuaks igasse kodumaa nurka. «Eesti matus» on rahvafilm ja see pakub meelelahutust väga laiale publikule. Karakterid on nagu oma pereliikmed: meil kõigil on peres üks selline ja see äratundmisrõõm on puhas lust. Andke meile võimalus, liigume kinoeluga edasi ja tulge palun kinno,» sõnas produtsent.

Andrus Kivirähki samanimelise näidendi ainetel valminud «Eesti matus» on ootamatutest ning pöörastest olukordadest pungil kodumaine komöödiafilm. Naerutavate ja samas ka mõtlemapanevate sündmuste keerises lähevad lootusetult segi pulmad ja peied ning eestlaste rahvuskonservatiivne maailmavaade põrkub liberaalsete euroopalike väärtustega.

Matustele on kokku sõitnud kirev seltskond sugulasi ja tuttavaid ning nagu eestlastele omane, kisub kurb sündmus õhtu arenedes vägisi koomiliseks. Õhku kerkivad eestlastele ürgomased vaidlused, mis võtavad sündmuste arenedes lausa hüperboolseid mõõtmeid, tekitades arusaamatusi ka Andrese ja Lee suhtes.

Filmilugu rullub lahti, kui noor kaubanduskeskustes pensionikindlustusi müüv Andres tutvub tööpostil mustanahalise tüdrukuga ja armub. Andrese uus armastatu Lee osutub aga vabameelseks maailmaränduriks, kellele eestlaste mammonaorjus ja töökultus arusaamatuks jäävad. Naiivsete unistuste tuules otsustavad noored minna laia ilma õnne otsima. Ootamatult peab aga Andres minema oma vanaisa matustele ning pahaaimamatult võtab ta sinna ka Lee kaasa.

Rene Vilbre lavastatud filmis mängivad Jan Uuspõld, Ago Anderson, Merle Palmiste, Tambet Tuisk, Hilje Murel, Peeter Oja, Sandra Ashilevi, Markus Habakukk ja Anna Sergejeva.

Film valmis Taska Filmi, Apollo Film Productionsi ja Filmivabriku koostootmisel. Filmi tootmist toetavad Kanal 2 ja Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles