FILMIKÄGU ⟩ Tambet Tuisk: mulle meeldib võtta rolle, kus on võimalus läbi kukkuda

Spekter
Copy

Kuku Raadio saates «Filmikägu» käis külas uue Eesti komöödia «Eesti matus» üks näitlejaid Tambet Tuisk, kes rääkis nii oma rollist, seotusest «Buriali» filmiga, näitlejatööst Saksamaal ning lapsepõlveunistustest.

 

Andrus Kivirähki samanimelisest näidendist tuntud rolli mängis aastaid teatrilavadel Martin Veinmann. «Ma vaatasin kümme-viisteist aastat tagasi seda lavastust teatris. Mäletasin neid nägusid ja kujundust. Aga mulle meenus see, et Martin Veinmann oli minu lavakõne õppejõud ja ta ütles ühe sellise mõtte, et ükski elav organism mõttetusi pikalt ja soravalt ei räägi. Ehk siis selle Indreku tegelase kohta: temal on ikkagi mölapidamatus, kõige kohta on tal midagi öelda,» meenutas näitleja. «Seda on jube mõnus vaadata, sest tegelikult me saame ju aru, kas on tühi jutt või ei ole.»

Algmaterjali ehk näidendit on tema hinnangul ka filmis tunda: «Minu soov ja tahtmine oleks olnud film näidendist veel rohkem lahku lüüa. Aga see näidend on nii kõva, et ei tea, kas ta pärast oleks kokku jooksnud jälle. Paljud asjad me ikkagi ka platsil mõtlesime välja – et kuule, viime selle stseeni kas siis õuest tuppa või vastupidi – või üldse kuskile kuuri taha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles