GALERII ⟩ Tänavuse heategevusliku pardiralliga püstitati vägev rekord

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy

Täna toimus Tallinnas iga-aastane heategevuslik pardiralli, mis oli seekord kohe eriti populaarne – kõik pardinumbrid osteti ära rekordkiirusel. 

Tänavune pardiralli toimus veidi teistmoodi. Talvel, kui seda planeerima hakati, oli olukord pandeemia tõttu väga keeruline. Seetõttu sündis otsus, et nagu mullu, toimub pardiralli ka sel aastal turvaliselt teleülekandena ETV ekraanil. 

«Kuna vähihaigetel lastel on käsil raske ravimaraton, on meie jaoks kõige olulisem laste tervis,» ütles pardiralli kommunikatsioonijuht Kaia Gil. Seepärast ei saanud eestvedajad teha otsust korraldada suur rahvapidu, vaid lähtuti sellest, mida olukord võimaldas.

Pardiralli toimus telesaatena ka möödunud aastal ning Kaia Gili sõnul võtsid inimesed ürituse muutunud kujul suurepäraselt vastu. «Oleme väga tänulikud inimestele, kes mõistavad, et vähihaigete laste tervis on kõige olulisem, ja elavad oma part-sportlasele kaasa kodust teleri eest,» ütles ta.

Pardinumbrite müüki alustati Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu sünnipäeval, 16. aprillil ning kõik 15 247 part-sportlast leidsid rekordkiirusel endale sponsori.

«Suur rõõm on öelda, et see oli rekord,» ütles Gil. «Oleme südamest tänulikud kõikidele pardiralli toetajatele, inimestele ja ettevõtetele, kes on leidnud võimaluse vähihaigeid lapsi ja nende vanemaid toetada. See on meie kõigi võimalus anda lastele lootust homseks.»

Mis saab aga partidest pärast rallit? Kõik 15 247 parti kogutakse pärast rallit kokku, pestakse, kuivatatakse ja viiakse talvekorterisse uut võistlusstarti ootama. «Ühtegi parti ei jää loodusesse,» kinnitab kommunikatsioonijuht Gil.

Ta lisab, et vähemalt pooled pardikestest on olnud stardis kõigil kaheksal pardirallil ja korraldajad on pidanud uusi parte spordivigastuste tõttu juurde ostma vähe.

Muidugi on välja pandud ka põnevad auhinnad. Kõigist võistlejatest kõige kiirema pardi sponsorit ootab tuttuue Audi A3 kasutusõigus kuuks ajaks. Hõbemedali pälvinud pardi omanik saab külastada perega Wagenkülli hotelli ning kolmandaks jäänud pardikese sponsor saab perega puhata Wasa Resorti spaahotellis. 

Traditsioonilise kõige aeglasema nn Laisa Pardi kingituseks on puhkus Tallink Spa & Conference'i hotellis.

Pardiralli on Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu korraldatav iga-aastane heategevuslik ettevõtmine selleks, et anda liidule hoogu eesmärkide poole liikumiseks. Samuti tahetakse teadvustada vähihaigete laste ja nende perede olukorda ning kutsuda üles ettevõtteid ja eraisikuid panustama heategevuslikku abistamisse ja heaolu parandamisse.

Tänavune pardiralli toimus kaheksandat korda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles