Robin Juhkental meenutab «Eesti laulu» võitu: see, mis kaasnes, oli päris valus

Elu24
Copy
Kirsti Timmer esitles oma neljandat raamatut «Taroskoop 2021». Robin Juhkental.
Kirsti Timmer esitles oma neljandat raamatut «Taroskoop 2021». Robin Juhkental. Foto: Remo Tõnismäe

Robin Juhkental meenutas Raadio 2 saates «Röster» aastat 2010, kui ta võitis ansambliga Malcolm Lincoln «Eesti laulu» ja käis Eurovisioonil. 

Robin Juhkentali jaoks on praegu küll muusika tagaplaanile jäänud, kuid ta meenutas aastat 2010, kui lauluga «Siren» Eurovisioonile sõitis. «Märtsis võitsin «Eesti laulu», mais saime Eurovisiooni poolfinaalis tagantpoolt kolmanda koha,» rääkis muusik. Juhkental ei tundnud, et eestlased oleks teda väga armastanud pärast seda, kui ta Eurovisiooni poolfinaalis niru tulemuse sai. «See, mis kaasnes, oli päris valus. Tagantjärele ma mõtlen seda, et ega ma praegu nii paksu nahaga poleks, kui seda poleks toimunud.» 

Juhkentali sõnul polnud bändi looming just peavoolumuusika. «Tegime esimese plaadi ära ja see oli ju alternatiivne bänd, polnud mingi topp 1, tegu oli ikka alternatiivse bändiga,» ütles ta.

«Kui sa kahe kuu jooksul annad kõikidele Eesti ajakirjadele ja ajalehtedele intervjuud ära, kõik tahavad väikest tükki saada sinust, sest sa oled võitnud «Eesti laulu», siis võib-olla jääb ekslik mulje, et sa oled jõle kuum artist,» ütles Juhkental ja lisas, et tegelikult oli Malcolm Lincoln alternatiivne bänd ja nende muusikat kuulas võrdlemisi väike seltskond. «See polnud selline massikaup.»

«Eesti laulu» võitnud bänd läks laiali 2014. aastal. «Mulle tundus, et mida paremaks bänd muusikalises mõttes läks, seda vähem inimesi huvitas,» rääkis Juhkental. «Klounaadist sai endal lõpuks kopp ette, et kaua sa siis ikka kargad, tahtsin päris muusikat teha. Ja olid väga head muusikud, aga ei läinud kuidagi veerema,» ütles ta. Lõpuks tundis Juhkental, et bändi tegemine andis talle rohkem halbu kui häid emotsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles