KUULA ÜLE Lexsoul Dancemachine kaverdas kultushitti: see lugu tõmbab kohe käima

MUSA portaal
Copy
Lexsoul Dancemachine FOTO: Tairo Lutter
Lexsoul Dancemachine FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Seni ainult omaloomingut viljelenud Lexsoul Dancemachine võttis ette legendaarse diskoloo ja keeras selle funk'i võtmesse.

«Lexi bändilaagris mänedžer Henrik küsis, kas me mõne kaveri tegemisele pole mõelnud. See mõte jäi mind kummitama ja 90ndate alguse diskohittide nn funkifitseerimine on mul ammu mõttes olnud,» räägib bändi solist Robert Linna. Laulja sõnul oli Technotronicu «Pump Up The Jam» esimene valik: «Selle loo transilik energiline pumpamine tõmbab ju kohe käima ja seda räpiosa oleme oma live'del juba praktiseerinud, mul hakkas kohe peas kõlama Budos Bandi «Black Venom», mis on ka selline rituaalse tooniga veidi süngevõitu pumpamine. Vürtsitasime seda psühhedeelsete süntide ja kajadega ning voila – päikeseprillid ette ja öösse…»

Loo originaalesitaja Technotronic on 1988. aastal Belgias alguse saanud elektroonilise muusika projekt eesotsas Jo Bogaertiga, kes kogus varem populaarsust Euroopas sooloartistina. Laulu tabas ülemaailmne edu, kui see jõudis 1989. lõpus ja 1990. alguses USA ja UK edetabelites teisele kohale. Ühtlasi oli see esimene house-lugu, mis jõudis USA edetabelite esikümnesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles