UUS MUSA ⟩ Maailmas ainulaande Duo Ruut kutsub uue looga inimesi tantsima

MUSA portaal
Copy
Duo Ruut
Duo Ruut Foto: AFP / Scanpix

Täna ilmus Duo Ruudu teine singel «Tantsma kutsumine». Lugu on pärit duo uuelt lühialbumilt «Kulla kerguseks», mis näeb päevavalgust 3. juunil.

Uus lugu on inspireeritud Eesti pärimusest ning selle kaasahaarav ja rõõmsameelne meeleolu sobib suurepäraselt tähistama kevadet ning keerulise isolatsiooniperioodi leevenemist. «Selle looga kutsume teid tantsima... kulla kerguseks,» ütles duo üks pool Ann-Lisett Rebane.

«Noortebänd 2018» võitja Duo Ruut. Katariina Kivi ja Ann-Lisett Rebane.
«Noortebänd 2018» võitja Duo Ruut. Katariina Kivi ja Ann-Lisett Rebane. Foto: Promopilt
Loo autorid on duo liikmed Ann-Lisett Rebane ja Katariina Kivi. Teose salvestas ja keevitas kokku Jose Diogo Neves, kes pälvis äsja Eesti muusikaettevõtluse auhindade jagamisel miksija, masterdaja ja salvestaja nominatsiooni.
 
Duo Ruut on kogu maailmas erakordne nähtus – musitseeritakse ühel kandlel. Kandlest on koosseisu jaoks saanud tühi leht, mis annab palju ruumi leiutamiseks ja eri mängutehnikate arendamiseks. Koosseis on võrdlemisi lühikese tegutsemisaja jooksul jõudnud esinema muu hulgas valdkonna mainekaimatele festivalidele, nagu Celtic Connections Glasgow's või eksootiline Sharq Taronalari festival Usbekistanis, aga ka näiteks minituurile Jaapanis.
 
Ette on tulnud ka põnevaid koostöösid: hiljuti ilmus NOËPi remiks Duo Ruudu loost «Tuule sõnad». Duo esikalbum «Tuule sõnad» pälvis 2020. aastal Etnokulpide jagamisel debüütalbumi tiitli ning 2021. aasta Eesti muusikaauhindade galal nomineeriti see nii aasta debüütalbumi kui ka aasta etno/folk albumi tiitlile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles