Jan Uuspõld naudib uusi lavarolle ning leiab aega, et ka ise teatripubliku seas õhtuid veeta

Raadio Elmar
Copy
Jan Uuspõld
Jan Uuspõld Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!» rääkis Jan Uuspõld. Näitleja tegi juttu Rockooper «Johnny» topeltvinüülist ning oma loomingulistest suveplaanidest. Kuula ja loe lähemalt!

Käesoleva aasta augustis etendub Tartus rockooper «Johnny». Laulvate näitlejatena teevad kaasa Liisa Pulk, Laura Kalle, Marta Laan, Liis Remmel, Mikk Tammepõld, Anne Reemann, Ott Raidmets, Jan Uuspõld, Lauri Liiv, Jaanus Tepomees, Kaarel Pogga ja Johanna Liiv.

Meeskond otsustas lavastuses kõlavad laulud anda välja topeltvinüülil. Möödunud nädalal kogunesid Tallinna linnahallis asuvasse Matrixistuudiosse muusikalavastuse osatäitjad, et ühiselt ette võtta salvestusprojekt.

Jan Uuspõld märkis raadio Elmar hommikuprogrammis, et stuudiotöö polnud tema jaoks raske, ta nägi seda ettevõtmist pigem läbi uue ning huvitava vaatenurga. «Võin öelda küll, et see salvestus oli pigem põnev ja tekitas minus meeldivat erutust. Ooperi muusikajuhi ja helilooja Olav Ehalaga olen ka varem kokku puutunud, see oli kunagi Lembit Saarsalu ja Olav Ehala bändi raames - laulsime koos Maire Aunaste autorisaates «Mehed räägivad armastusest»,» sõnas ta.

«Ehala laule olen ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias esitanud, seda kõike Riina Roose juhendamise all. Lood on tehniliselt keerukad, kuid see-eest hästi ilusa ja omapärase kõlapildiga - ilmselt teavad seda paljud eestlased,» märkis Uuspõld.

Näitleja lisas, mil moel Ehala plaadisalvestusel nõuandeid jagas. «Kui tuli rahuldav versioon välja, siis kivist ta enam vett välja pigistama ei hakanud. Ehalaga oli stuudios mugav koostööd teha - ta teab punkti täpsusega, mis tema lauludes olema peab. Ta oskas meid juhendada ning suunata ülimalt täpselt, samas lakooniliste vihjetega,» rääkis ta.

Uuspõld mängib lavastuses peategelase isa, Liina Vahtrik osaleb aga peategelase ema rollis. «Oleme Liinaga tulnud otse «Lahutus Eesti moodi» sarjast. See on muidugi nii naljaga öeldud,» muigas näitleja. Rockooper etendub Tartu laululaval vaid kuuel korral – 5., 6., 7. ja 11., 12. ning 14. augustil.

Uuspõld rääkis, et algaval suvel viibib ta enamasti just Lõuna- ja Kagu-Eestis. «Teen Elvas koostööd LendTeatriga. Seal jõuab lavale Tammsaare teadaolevalt ainus näidend «Kuningal on külm», selle on lavastanud Katrin Pärn ning esietendus leiab aset 18. juunil. Lisaks sellele toimub esietendus ka Vaba Laval - tegemist on poliitilise teatrietendusega «Error 403»,» lisas ta.

«Suvi tuleb mõnus ja päris tore on üle hulga aja taas laval tegutseda. Viimasel ajal olen ka ise hakanud rohkem teatris käima - isegi enam kui tavaliselt. Mul oli varem liiga suur koormus, igal õhtul oli endal etendus ja puhtalt tehnilistel põhjustel teisi vaatama ei jõudnud. Kui midagi head lavadele jõuab, siis nüüd kasutan võimalust ja lähen kohale. Eestis ongi ju enamjaolt hea teater, meil on selles mõttes ikka väga vedanud,» lisas näitleja raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Rockooper "Johnny" topeltvinüüli salvestusel
Rockooper "Johnny" topeltvinüüli salvestusel Foto: Markus Kliss
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles