Tokyo olümpia üks peamisi koostööpartnereid nõuab mängude ärajätmist

Elu24
Copy
Olümpiarõngad Tokyo olümpiastaadioni lähistel.
Olümpiarõngad Tokyo olümpiastaadioni lähistel. Foto: Kimimasa Mayama/Epa/Scanpix

Jaapanlased on väga mures olümpiamängude korraldamise pärast Tokyos koroonapandeemia ajal, kuigi peaminister on kinnitanud, et üritus tuleb turvaline.

Tokyo olümpiamängude peamiste koostööpartnerite hulka kuulub ka väljaanne Asahi Shimbun, mis kehutab korraldajaid suveolümpiamänge ära jätma. Ajaleht võtab kolmapäevases juhtkirjas kindla seisukoha mängude toimumise kohta ning palub peaministril loobuda olümpia korraldamisest riigi pealinnas.

«Palume peaministril (Yoshihide) Sugat olukorda rahulikult ja objektiivselt analüüsida ning jõuda otsusele, et olümpiamängud tuleb eeloleval suvel ära jätta,» seisab Asahi juhtkirjas.

Suures osas Jaapanis, nagu ka mängude korraldajalinnas Tokyos, on endiselt eriolukord. Arvatakse, et see kehtib edasi ka juunis.  

Protestid Tokyo 2020 suveolümpiamängude krraldamise vast Tokyos 23. mail. 2021
Protestid Tokyo 2020 suveolümpiamängude krraldamise vast Tokyos 23. mail. 2021 Foto: KIMIMASA MAYAMA/EPA/Scanpix

Enamus jaapanlastest on olümpiamängude korraldamise vastu. Asahi eelmisel nädalal tehtud arvamusküsitlusele vastas 83 protsenti inimestest, et mänge ei tohiks sel suvel Tokyos korraldada.

Protestid Tokyo 2020 suveolümpiamängude korraldamise vastu Tokyos 23. mail. 2021.
Protestid Tokyo 2020 suveolümpiamängude korraldamise vastu Tokyos 23. mail. 2021. Foto: KIMIMASA MAYAMA/EPA/Scanpix

Jaapani rahvas tunneb muret riiki saabuvate kümnete tuhandete sportlaste, taustatiimide ja ajakirjanike pärast. Riik on olnud turistidele suletud eelmisest aastast. Kuid peaminister Suga on pidevalt kinnitanud, et mänge on võimalik turvaliselt korraldada.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles