Kino Sõprus tähistab sel ja järgmisel nädalal oma kaht sünnipäeva: kino taasavamisest MTÜ Musta Käe eestvedamisel möödub 11 ning Kino Sõpruse avamisest 66 aastat.

«Sünnipäeva kinoprogramm sai paika pandud juba aasta tagasi juubeli tarvis, kuid teostame selle siiski hoopis teistmoodi «ümmarguste numbritega», olgu nendeks siis 11 ja 66,» teatab kino. «Pidupäeva puhuks oleme kokku pannud mitmekülgse ja eri kümnendeid hõlmava filmiprogrammi, mis kõnetab nii nõudliku kui ka veidi kergema maitsega kinosõpra. Filmid on valitud kuuest erinevatest juubeli kümnenditest 1950ndatest kuni tänase päevani välja, tähistades nõndaviisi kino iga avatud olnud aastakümmet.»

Juubelipidustuste avaõhtul, 30. mail jagub muusikat, laulu, filmielamusi ning muid üllatusi terveks õhtuks. «Kuna inimesed ehk veel kinosaali ei kipu, siis teeme avalinastuse lauluga hoopis õues. Suur ekraan saab üles kino fassaadile ja linastusest saavad osa võtta kõik, kes kinost ja laulust puudust on tundnud,» sõnas kino juht Ivar Murd.

Kommentaarid
Copy