Varro Vooglaid: laiguline sõduririietus ei jäta parlamendis väärikat muljet (1)

Joanna Juuse
, Reporter-toimetaja
Copy
Varro Vooglaid. Martin Herem. Elu24 kollaaž.
Varro Vooglaid. Martin Herem. Elu24 kollaaž. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Möödunud nädalal tehti avalikuks, et 1. septembrist koondatakse kõik kaitseväe orkestri liikmed. Antud teema valguses on pidanud üha enam jagama oma kommentaare kaitseväelased, kel seljas laiguline sõduririie. Varro Vooglaiu sõnul ei ole see riietus aga ametlikus keskkonnas eriti kohane. 

Parlamendihoones kõnet pidanud Eesti Kaitseväe juhataja Martin Herem kandis seljas traditsioonilist sõdurirõivast. Ometigi ei pea seda aga teab mis sobilikuks Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) juhataja Varro Vooglaid. Kuigi Vooglaid ei viidanud oma postituses konkreetselt Heremile ja tema rõivavalikule, illustreerisid tema postitust pildid Heremist. 

«Kaitseväe orkestri koondamise plaan on ilmselge märk kultuurilisest allakäigust. Aga armee kultuurilisest tasemest rääkides võib ühtlasi mainida, et kui kaitseväe juht käib (või kui teised ohvitserid käivad) isegi ajakirjanduslikel intervjuudel või parlamendis mitte soliidses ohvitseri univormis, vaid laigulises sõduririietuses, siis ei jäta ka see väärikat muljet,» kirjutab Facebookis Vooglaid ja toob võrdluse, mis tema mõtet ehk paremini mõista aitaks. «Just nagu ei jätaks väärikat muljet see, kui sportlane läheks intervjuule või parlamenti tossudega ja dressides,» lisas ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles