Eestikeelset r&b’d ja soul’i viljelev Von Dorpat avaldas loo isaks saamise rõõmudest

Raadio Elmar
Copy
Foto: Pressimaterjal

Kodumaine ansambel Von Dorpat andis välja singli «Igast päevast ime». Raadio Elmar päevaprogrammis kõneles bändi solist Johannes Vedru, kes avalikkusele tuntud kui rahvusringhäälingu spordiajakirjanik. 

Eestikeelset r&b’d ja soul’i viljelev ansambel Von Dorpat sai valmis suvise loo, mis jõuab ka bändi sügisel ilmuvale teisele albumile. «Igast päevast ime» on kirjutatud kolmele sõbrale, kes kõik lühikese ajavahemiku jooksul esimest korda isaks said. Singli «Igast päevast ime» autor on Johannes Vedru. Loo produtseeris Ahto Abner. 

«See pala tabab emotsioone ja hetki, mis kaasnevad ühe elu erilisema sündmuse ehk lapsevanemaks saamisega,» ütles Von Dorpati solist ja klahvpillimängija Vedru. «Sõprade kogemused oma lastega olid inspireerivad - eriti hea meel on, et inimesed, kellest laul räägib, lõid kaasa ka muusikavideo filmimisel. Nii sai kõik väga ehe.»

Bänd on tegutsenud tänaseks ligikaudu kümme aastat. «Kui alustasime, siis esimesel aastal meil polnud isegi trummarit. Mina lootsin toona, et meie bänd saab poole aastaga kuulsaks. Olin siis kahekümne aastane ja positiivses mõttes naiivne. Vaevlesime pikalt küsimuse käes, et mis muusikat me teha soovime. Tänaseks on see osa defineeritud. Oleme aru saanud, et loomingut avaldades peame tunnetama ühiskondlikku meeleolu ning mulle tundub, et oskame seda järjest paremini,» lisas Vedru. Spirituaalne ja samas romantiline, ühtaegu kosmopoliitne ja kodumaine - see on täna Von Dorpati muusika olemus.

«Elu on õpetanud seda, et kui sa tahad, et kõik protsessid kestaksid, siis need võtavad aega. Tagantjärele olen mõelnud, et kui kuulsus oleks saabunud poole aastaga, siis väga suure tõenäosusega meie ansambel täna ei pruugiks enam tegutseda. Kõik on toimunud loomuliku arengu kaudu,» sõnas bändi solist.

Bändi liikmed loodavad, et saavad oma kuulajate jaoks jätkuvalt pakkuda helide-maailma, mis paistaks Eestis silma eripärasusega: omaks kontakti ameerikaliku musta muusikaga, kuid sisaldaks samas eestikeelset kvaliteetset lauluteksti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles