UUS REAALSUS Glastonbury festival tuleb sel nädalavahetusel virtuaalselt koju kätte

MUSA portaal
Copy
Coldplay Londonis 2021
Coldplay Londonis 2021 Foto: John Marshall/JM Enternational / via REUTERS

Ülemaailme pandeemia ei anna endiselt asu, kuid muusikud ja festivalikorraldajad ei vannu alla, vaid leiavad mooduse fännideni jõudmiseks – veebikontsert on saanud normaalsuseks.

Legendaarne Glastonbury festival ei toimu viiruse tõttu ka tänavu tavapärasel kujul. Küll aga avaneb sel nädalal võimalus osaleda festivalil ekraani vahendusel, sest virtuaalne festival toimub otse Worthy Farmist.

Esimest korda festivali ajaloos saavad virtuaalselt kokku festivali fännid üle kogu maailma, et nautida ekraanide ees maailmakuulsate artistide esinemist idüllilises Worthy Farmis. Üldjuhul on Glastonbury festivalile pileteid saada ääretult keeruline, sest need müüakse välja välgukiirusel. Seekord aga osaluspiirangut ei ole ja pileti hind on 23 eurot.

Esinejate nimekiri on muljetavaldav – õhtu jooksul saab näha ja kuulda selliseid bände ja artiste nagu Coldplay, HAIM, Damon Albarn, Michael Kiwanuka, Wolf Alice ning DJ Honey Dijon. Lisaks astuvad külalisesinejatena üles Roisin Murphy ning George Ezra ja kõnet peavad PJ Harvey, Kate Tempest, Jarvis Cocker ja teised.

Viietunnist festivalielamust saadab erikülaliste poolt peale loetud narratiiv, mis juhib festivalil osalejad läbi Somerseti. Kogu virtuaalse festivali on üles filminud Grammyle nomineeritud tunnustatud režissöör Paul Dugdale. Osalejad viiakse virtuaalsele elamusrohkele retkele festivali alal, kus võetakse tavaliselt iga aasta juunis vastu üle 200 000 inimese.

Ajakava 22. mail:

21.00 Wolf Alice

21.25 Michael Kiwanuka

21.55 George Ezra

22.05 IDLES

22.30 Haim

23.05 Coldplay

23.50 Damon Albarn (Blur)

00.35 Jorja Smith

1.05 erikülaline

1.35 Kano

2.00 DJ Honey Dijon feat. Roisin Murphy

Festivalile pääsed siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles