VIDEO ⟩ Kes on müstiline Somertoni mees? Austraalia võimud kaevasid jäänused välja, et saladus lahendada

Inna-Katrin Hein
Copy
Lõuna-Austraalia politsei kriminalistid ekshumeerisid Adelaide'i West Terrace surnuaiast Somertoni mehe, et ta juhtum lahendad. Pildil kalmistu töötajad kandmas kirstu, milles on Somertoni mees
Lõuna-Austraalia politsei kriminalistid ekshumeerisid Adelaide'i West Terrace surnuaiast Somertoni mehe, et ta juhtum lahendad. Pildil kalmistu töötajad kandmas kirstu, milles on Somertoni mees Foto: MARK BRAKE/EPA/Scanpix

Üle 70 aasta tagasi leiti Lõuna-Austraalia rannalt mehe surnukeha. Elu kaotanud meest hakati nimetama Somertoni meheks, kuna ta laip leiti 1. detsembril 1948 Adelaide’i Somertoni rannalt ning tema isik ja surma põhjus on seni mõistatus.

Nii Austraalias kui ka mujal maailmas on aastakümneid spekuleeritud, kes see umbes 40. eluaastates mees olla võis. On arvatud, et ta oli külma sõja aegne spioon või siis õnnetu armastaja, kes endalt elu võttis. Jutumis on mitu kummalist nüanssi.

Bbc.com-i teatel andsid Austraalia võimud nüüd käsu Somertoni mehe jäänused välja kaevata, et DNA-testi abil ta isik kindlaks teha. Surnukeha ekshumeeriti 19. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles