Demi Lovato tuli kapist välja mittebinaarsena: ma õpin ikka veel iseennast tundma

Elu24
Copy
Demi Lovato.
Demi Lovato. Foto: Rich Fury/AFP/Scanpix

USA lauljatar Demi Lovato soovib, et edaspidi pöördutaks tema poole sooneutraalselt, kasutades ingliskeelsete mehe (he) ja naise (she) asesõnade asemel mitmust, nagu asesõna «nemad» (they). 

«Ma tunnistan end mittebinaarseks ja muudan ametlikult oma asesõnadeks nemad,» kirjutas Demi Lovato Twitteris ja sai oma fännidelt rohkelt sooja poolehoidu. 

«See tuleb pärast pikka tervenemist ja enesepeegeldamist. Ma õpin ikka veel iseennast tundma ja saan iseendaks. Ma ei ütle, et ma olen ekspert või kõneisik. Selle teiega jagamine avab minu jaoks veel ühe haavatavuse taseme. Teen seda nende jaoks ja nende jaoks, kes on minuga samas kohas. Nende jaoks, kes pole suutnud oma lähedastega jagada seda, kes nad tegelikult on. Palun elage jätkuvalt oma tõde ja teadke, et ma saadan teile palju armastust,» teatas Demi Lovato Twitteris.

««Mittebinaarne» (ingl k. non-binary) viitab sooidentiteetidele, mis jäävad väljapoole kaksikjaotuses sookategooriaid mees ja naine. Sealjuures võivad mittebinaarsed inimesed identifitseerida end mitme sooga (nt bisooline) või mitte ühegi sooga (asooline), nende sooidentiteet võib olla voolav, st ajas muutuv (genderfluid), ja nad võivad ennast identifitseerida mõne kolmanda sookategooriaga või end üldse mitte sooliselt kategoriseerida,» kirjutab Feministeerium

Poplaulja on otsustanud jätta kõrvale soolised asesõnad, et väljendada kõige paremini voolavust, mida ta oma sooväljenduses tunneb. Lovato on kirjeldanud ka oma seksuaalsust voolavana, öeldes 2020. aastal, et ta proovib endiselt iseendast aimu saada. 2017. aastal rääkis laulja oma vanematele, et «näeb enda elu lõpuks naise kõrval». Lauljatari sõnul on armastus armastus ja seda võib leida soost hoolimata, vahendab The Guardian

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles