Elu24 Eurovisioonil: hinnad pressikohvikus panevad imestama

Edgar Gergel
, Limon.ee peatoimetaja
Copy

Juba täna, 18. mail algab Rotterdamis ametlikult Eurovisioon. Esimeses poolfinaalis esineb Leedu, kes on sel aastal ka võistluse avaja lauluga «Discoteque». Eestit näeb alles neljapäeval, 20. mail teises poolfinaalis. 

Meie ajakirjanikud saabusid linna eile ja jõudsid juba tutvuda hindadega nii pressikeskuse kohvikus kui ka teistes söögikohtades üle linna. Eurovisiooni Ahoy kontserdisaal on ainuke koht kogu linnas, kus kohvikud ja restoranid töötavad tavapäraselt ning söömine on kohapeal lubatud. Milline nauding! Paljud linna kohvikud ja restoranid on ikka suletud, kuid osas neist on lubatud toidu kaasamüük. Eurovisiooni jaoks tehti aga erand, sest kõiki sealseid osalejaid on koroonaviiruse suhtes testitud. 

Nüüd aga hindadest. Kas teadsid, et Holland on portaali palgad.ee edetabelis «20 suurima palgaga riiki» 10. kohal ja keskmine netopalk on siin 4114 eurot kuus? Hinnad on aga peaaegu samad nagu Eestis. Tass musta kohvi maksab pressikohvikus 2 eurot ja 65 senti, 0,33 liitrit õlut purgis – 3 eurot ja 25 senti. Kuidas tundub? 

Kui Eurovisioon toimus Portugalis ja Iisraelis, oli ajakirjanike jaoks kohv ja vesi tasuta kogu ürituse vältel. Sel aastal aga kulus korraldajatel palju raha just koroonatestimisele, mistõttu on ehk tänavu ka kõik tasuline. 

Juba täna algab Rotterdamis 66. Eurovisiooni lauluvõistlus ja Elu24 andmete järgi tulevad Ahoy kontserdisaalis lavale 16 artistist 15. Austraalia esindaja astub lavale oma riigis ja esinemist näeb interneti vahendusel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles