Valga vallavolikogus toimuv on meedia tähelepanu pälvinud ka varem: tegu on kohaga, kus leiavad aset poliitilised tülid ja võimupöörded, mida on saates «Kuuuurija» korduvalt kajastatud. Aprilli lõpus jõudsid Valga poliitilised tülid aga järgmisesse etappi.

26. aprillil võeti aasta tagasi Valga vallavanemaks saanud 28-aastane Ester Karuse umbusaldamise teel ametist maha. Asemele astus uus vallavalitsus ning uueks Valga vallavanemaks sai Monika Rogenbaum. Naine ütles «Kuuuurijale», et muutunud on poliitiline tasakaal Valga vallas ning vallavolikogus. 

Karuse arvab, et tema umbusaldamise taga on palju enamat kui lihtne võimuiha. Eelmine Valga vallavanem usub, et põhjus peitub hoopis selles, et ta hakkas hooldekodude tegevust uurima. «Sisuliselt on kaaperdatud Paju hooldekodu, kus varem ju oli põhikorjas punkt, et kui MTÜ läheb likvideerimisele, siis vara jääb vallale. Tõlliste õigusjärglane on täna Valga vald ja see vara jääks siis Valga vallale,» selgitas Karuse ning lisas, et põhikirjas tehti muudatus. «Kogu vara läheb liikmete vahel jagamisele.»

Kommentaarid (1)
Copy