Võrumaa mees Ragnar (nimi muudetud, toim. teada) sai möödunud aasta novembris Eesti Liikluskindlustuse Fondilt sõiduki sundkindlustuse rakendamise teate. Mees aga keeldub täielikult selle tasumisest. «Mina pole ainuke, kes ei saa aru, kuidas niimoodi arveid välja kirjutatakse. Kuidas peaksin edasi tegutsema? Kas kogun kokku kõik inimesed, kes pole rahul selliste sundmeetmetega, ning teeme ühishagi kohtusse?» küsib ta.

36-aastase Ragnari jaoks algas kõik sellest, et tema e-posti tuli arve. «Mul on mootorratas, mida remontisin ja see ei olnud kasutusel. Siis tuligi arve Eesti Liikluskindlustuse Fondist, et pean kindlustuse tegema, sundkindlustuse. Ma küsisin, et ma küll ei tea, et ma oleks nendega mingi lepingu teinud – näidake lepingut! Kes kahjusaaja on? Näidake! Lepingut ei ole, kahjusaajat ei ole – mille alusel neid arveid tehakse?»

«Muidugi nad midagi ei näidanud. Aeg möödus ja asi läks kohtutäituri kätte. Lõpuks tegin kohtutäiturile kaebuse, et mille alusel ta üldse sellist arvet välja kirjutab? Kohtutäitur ütles, et mis sa minuga vaidled, vaidle Liikluskindlustuse Fondiga,» meenutab Ragnar ning lisab, et teab paljusid, kellel Eesti Liikluskindlustuse Fondiga mingisugune jama on.

Kommentaarid
Copy