Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
reket "Maradona"
reket "Maradona" Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Toome teieni 18. nädala muusikauudised. Reket avaldas uue loo. Maestro Vello Orumetsa Peagi saabuva 80. sünniaastapäeva puhul avaldati laul «Tule äärde». Ansambel Hellad Velled rõõmustab fänne uue lauluga. Algas ansambli Curly Strings uue albumi eelmüük. Fööniks tuli välja uue muusikavideoga. Merlyn Uusküla avaldas uue hoogsa singli. 

Reket avaldas uue loo

Neljapäeval andis räppar reket ehk Tom-Olaf Urb enda plaadifirma alt välja uue suvise singli, mis kannab nime «Maradona». Loo on produtseerinud Noyade, miksinud Bert Prikenfeld ning masterdanud Tanel Roovik. reketi uus lugu “Maradona” erineb tema varasemast loomingust seetõttu, et esmakordselt on ta teinud koostööd andeka klahvpillimängija Joonas Mattias Sarapuuga, kellega on räpparil soov olnud midagi ühist luua juba pikalt. reket on muusika loomisega küll aktiivselt tegelenud, kuid tema soolokarjääris on olnud vahepeal paus. Muusik tegeles teiste projektidega ning on nüüd tagasi jõudnud enda soolomuusika tegemiseni.

Maestro Vello Orumetsa Peagi saabuva 80. sünniaastapäeva puhul avaldati laul «Tule äärde»

28. juunil tähistatakse Eesti ühe armastatuma estraadilaulja Vello Orumetsa 80. sünniaastapäeva. Laulu valmimise kohta jagas teisipäeva hommikul raadiole Elmar antud intervjuus selgitusi helilooja ning muusikaprodutsent Meelis Leis. Mees jutustas, et 2002 aastal tegid nad Velloga plaadi “Sõbrale” ja selle plaadi peale sai kokku vormistatud kolm ideed, neist kaks mahtusid kogumikule ja üks jäi kuidagi kõrvale, unarusse. Arvutite ja kõvaketaste vahetamiste käigus tuli arhiivist välja selline lugu, tööpealkirjaga «Tule äärde». Meelis hakkaski isekeskis mõtlema, et kas, kuidas ja mil moel seda välja anda. Mõned aastad tagasi tekkis tal idee, et võiks selle mingi tähtpäevaga seostada. Varalahkunute hääled kõlavad ja kaiguvad nagunii eetrites edasi, miks mitte tuua fonoteeki uus Vello lugu. Nõnda see mõte teostuski. Meelis on seda lugu teinud puhanguti viimased aastad – kord üht pilli, siis teist. Lõplik vormistus sai heade abilistega tehtud selle aasta aprillis.
 

Ansambel Hellad Velled rõõmustab fänne uue lauluga

Bänd on valmis saanud loo pealkirjaga “Noorus”. Tegu on kaveriga vene duo Dabro eelmisel suvel välja tulnud hitist “Junost”, millel on YouTube’is praeguseks üle 139 miljoni vaatamise-kuulamise. Laulu eestikeelsete sõnade autorite nimekiri on muljetavaldav: Märt Loddes, Rita Liiver, Marek Sadam ja Mart Peedo. Singli produtseerisid Edvin Petrov, Märt Loddes ja Runno “John” Tamra, samad mehed on ka video tegijad ning neist kaks esimest vastutavad loo miksimise eest. Pala masterdas Edvin Petrov. Muusikavideos osalesid Jürgen Müürsepp, Lennart Tammiste ja Joosep Palmiste.
 

Algas ansambli Curly Strings uue albumi eelmüük

Neljaliikmeline ansambel Curly Strings tuleb 14. mail välja oma uue albumiga «Pidu meis eneses». Kolmapäeval algas veebipoes 311.ee selle eelmüük, tellida saab ka autogrammidega plaati. Ka Helikandjal leidub kokku 12 laulu, nende seas juba tuttavad singlid «Kannan kaasas kalleid», «Olge terved, tütrekesed!» koos nubluga ning ka praegu Eesti Lugude Edetabelis laineid lööv «Taevas seab riidu».
 

Ansambel Fööniks tuli välja uue muusikavideoga

Bänd avaldas emadepäevaks uue akustilise loo «Ema» koos videoga. Lugu räägib ema tähtsusest laste jaoks ja laste olulisusest ema jaoks. See teema on ajatu ja puudutab igaühte meist. Loo autoriks on Viljandi multitalent Kait Lukka, kelle sõnul sündis lugu üle kümne aasta tagasi ja on kirjutatud mõeldes tema emale Leilale. Muusikapal on autori jaoks äärmiselt suure emotsiooniga ja otse südamest valminud lugu, mille ta kirjutas ühe ööga valmis oma kodustuudios. Nüüd aastaid hiljem kui nad otsisisid Elmariga lugu, mida ühistel sõpradele suunatud kohtumistel esitada, avanes “Ema” laul kogu oma emotsionaalsuses uuesti ja lisandus kohe valikusse. Muusikule meeldib väga Fööniksi tšelloga esitatud versioon laulust ja tal on hea meel, et Elmar Liitmaa tuli ettepanekuga see lugu bändiga emadepäevaks salvestada. Loos lööb kaasa ERSO tšellist Theodor Sink. Loo seade ja salvestuse on teinud Elmar Liitmaa. Ning video valmis Runno Tamra poolt.
 

Eurovisiooni finaalini on 2 nädalat ja ettevalmistused selleks on täies hoos

Eesti delegatsioon lendab Rotterdami sel pühapäeval (pagas laupäeval) ja sinna kuulub ainult 4 inimest – Tomi Rahula, tema abi Laura-Liisa Veiler, Uku Suviste ja bäkilaulja Kaarel Orumägi. Kuigi taustalaul tohib tulla lindilt, siis ühtselt laulmine mitte ning seetõttu toetabki Uku esitust Kaarel. Eestlaste proovid eurolaval toimuvad 10. ja 13. mail. Turvameemtmed pandeemia osas on kõrged, Ahoy areenil, kus üritus aset leiab tehakse koroonatestimisi uutmoodi ehk puhumismeetodiga, täpselt nagu politsei puhumisreidil. Show‘sid pääseb vaatama kuni 3500 testitud inimest. Juhul kui mõnes delegatsioonis tuvastatakse koroonaviirus ja nad pole veel oma teist lavaproovi teinud, siis läheb võistlusel kasutusele eelsalvestus. Uku Suviste tegi oma eelsalvestuse Saku Suurhalli laval, pärast Eesti Laulu võitu.
 

Eesti Muusika Päevi kuulas rekordiliselt 10 000 inimest üle kogu maailma

22. aprillist kuni 2. maini toimus 42. korda Eesti vanim nüüdismuusika festival Eesti Muusika Päevad, võttes tänavu enda kureerida ja korraldada ka rändfestivali Balti Muusika Päevad. Kõik kontserdid ja arutelud olid kättesaadavad interneti vahendusel üle kogu maailma. Festivali keskseks teemaks oli “DNA”, festivali kunstilised juhid olid Helena Tulve ja Timo Steiner, Tartu programmi kujundas Märt-Matis Lill. Sündmusi ja kontserte on praeguseks vaadanud ja kuulanud üle 10 000 inimese, mis on kolm korda rohkem kui oleks mahutanud Tartu ja Tallinna kontserdisaalid, kus festival piirangute tõttu seekord ei saanud toimuda. Eesti Muusika Päevade näol on tegemist olulisima uue kaasaegse süvamuusika festivaliga, kus fookuses on heliloojate uudislooming.
 

Merlyn Uusküla avaldas uue hoogsa singli

Pärast aastast loomepausi on lauljatar Merlyn Uusküla tagasi värske muusikapalaga. Neljapäeval avalikustas ta YouTube’is muusikavideo loole «Sul’ küsin ma». Uues laulus teeb kaasa Eesti üks parimaid saksofoniste Henri Aruküla. Muusik kommenteeris, et pärast mõningast pausi on ta endas leidnud uue hingamise ning jõudnud seeläbi ka uute põnevate koostöödeni. Tema viimasest albumist on möödas juba seitse aastat ning aeg oleks taas teha täispikk album. Lauljatar tahtis luua värsket ja veel kvaliteetsemat helipilti enda lugudesse ja leidis endale väga hea Rootsi ja USA stuudiotiimi, kellega koostöös oma kolmas album välja anda. Uut kogumikku on oodata sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles