Madridi kõrgetasemelisel tenniseturniiril võidutses Alexander Zverev

Elu24
Copy
Saksmaa tennisist Alexander Zverev teenis Madridis oma neljanda ATP tiiitli.
Saksmaa tennisist Alexander Zverev teenis Madridis oma neljanda ATP tiiitli. Foto: Oscar J. Barroso/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Saksamaad esindav venelane Alexander Zverev võitis pühapäeva hilisõhtul karjääris neljandat korda ATP Masters 1000 tenniseturniiri ja teist korda Mutua Madrid Openi, kui ta alistas finaalis Matteo Berrettini (Itaalia, 8.) 6:7, 6:4, 6:3.

Tasavägises mängus, kus kohtusid kaks head servijat ja tugeva löögiga tennisisti, otsustas kohtumise saatuse Berrettini suurem lihtvigade arv teises ja kolmanda setis. Üsna edutult proovis Berrettini punkte saada stoppidega, mis tal alguses õnnestusid. Lõpuks murdis itaallane Zverevi servigeimi vaid ühel korral – esimeses setis seisul 3:3.

Otsustavas setis juhtus midagi sellist, mille kohta jalgpallis öeldakse, et kui ise ei löö, lüüakse sulle. Pärast murdepalli päästmist seisul 1:2 võttis Zverev Berrettini servigeimi ja seejärel ühe veel seisul 5:3.  

Matteo Berrettini.
Matteo Berrettini. Foto: Oscar J. Barroso/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Otse servist teenis Berrettini küll rohkem punkte (ässad/murdepallid 7/1 ja Zverevil vastavad näitajad 5 ja 7), kuid Zverev lõi esimest servi sisse 71- ning Berrettini 69-protsendiliselt. Punkte võitis esimeselt servilt Zverev 75 ja Berrettini 70 protsenti.

Zverev teenis auhinnaraha 318 000 eurot. Veel 2019. aastal olid auhinnarahad teisest klassist. Võitja Novak Djokovic pani turniirivõidu eest taskusse 1,2 miljoni eurot. Kui Berrettini sai tänavu teise koha eest 188 000 eurot, siis kaks aastat tagasi finaalis Djokovicile alla jäänud kreeklane Stefanos Tsitsipas sai tšeki 608 000 eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles