Legendaarne Plaadimägi klubis Tapper

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinüülplaadimängija.
Vinüülplaadimängija. Foto: SCANPIX

Kas tead näiteks, millise Eesti bändi plaat anti eelmisel aastal välja korraga nii USA, Jaapani kui Eesti plaadifirmade poolt? Või millise Eesti bändi debüütalbumit on tänaseks välja antud juba seitse korda ning seda lisaks kodumaale eraldi Lätis, Poolas, Ukrainas, Prantsusmaal, Saksamaal ja isegi Mehhikos?



Tule 1. veebruaril Plaadimäele rokiklubisse Tapper ja uuri välja! Plaadimäe traditsioon sai alguse juba enne taasiseseisvumist, kui muusikasõbrad kogunesid iganädalaselt Harju mäele plaate ostma-müüma-vahetama.

Tapperisse tulevad lisaks oma plaatidega muusikahuvilistele ning bändimeestele ja -naistele kohale ka Eesti põnevaimad plaadifirmad, kes esitlevad oma muusikat nii plaatide kujul letil kui läbi kõlarite.

Kõlama saab erinevaid stiile, mitmele maitsele – plaadimängijate taha pääsevad alates indie muusikat laskvatest Seksoundi härradest kuni Genkani, kellega seotud plaadid kannavad leibeli nime Legendaarne.

Metsatöllu trummar Marko Atso meenutab, et sattus esimest korda Plaadimäele aastal 1985. «Olin siis 12 ja juba 3 aastat hevimees olnud. Vaimustus oli suur! Meestel olid samade piltidega originaalplaadid kaenlas, millest liikusid koolides ringi ainult udused mustvalged fotod. Juba teisel nädalal ostsin endale kogutud jalgrattaraha eest Iron Maideni 1984. aasta albumi «Powerslave». Ema käest sain muidugi riielda, kuna see maksis 60 rubla, tema kuupalk oli 90 rubla. Täpselt nii palju pidi iga plaadi eest sellel ajal välja käima ja muusikakandja oli ikka väärtus omaette. Tutvusin seal paljude oluliste muusikainimestega, sest see oli sel ajal ainuke koht, kus liikus päris muusika. Poest polnud isegi Itaalia lugudega kassetti saada! Plaadikal käisid ka inimesed Peterburist ja Moskvast, käisin neil hiljem seal külas ja tegin kasulikke vahetusi. Sellest hetkest, kui mäel hakkasin käima, sain aru, mis mind tegelikult huvitab.»

Plaadimägi pühapäeval, 1.veebruaril klubis Tapper (Pärnu mnt 158g). Algus traditsioonide järgi kell 12.00 ja kestab kaua huvilisi jätkub. Sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles