VIDEO ⟩ Kadunud naine leiti rahvuspargis telgis elamas, ta toitus samblast

Inna-Katrin Hein
Copy
Ameerika Ühendriikide Utah' rahvuspargist leitud telk, milles oli naine, kes elas seal alates möödunud aasta novembrist
Ameerika Ühendriikide Utah' rahvuspargist leitud telk, milles oli naine, kes elas seal alates möödunud aasta novembrist Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameerika Ühendriikides Utah’ osariigis üle viie kuu kadunud naine leiti sel nädalal rahvuspargis telgis elamas.

47-aastane naine oli kogu talve Spanish Fork Canyoni rahvuspargis, kus ta toitus samblast ja taimedest ning jõi vett lähedasest allikast, teatab people.com.

Naine kadus möödunud aasta novembris. Võimud hakkasid parki talveks sulgema, kui nad 25. novembril rahvuspargi parklast hüljatud auto leidsid.

Kadunud ameeriklanna auto leiti möödunud aasta novembris Utah' Spanish Fork Canyoni rahvuspargi parkmisplatsilt. Naist otsiti, kuid ei leitud
Kadunud ameeriklanna auto leiti möödunud aasta novembris Utah' Spanish Fork Canyoni rahvuspargi parkmisplatsilt. Naist otsiti, kuid ei leitud Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Politsei tegi kindlaks, et auto kuulub kadunud naisele ja nad alustasid naise otsinguid. Pärast mitut nädalat otsimist teda siiski ei leitud ning lõpuks loobuti.

Nüüd, kevade saabudes saatsid pargi esindajad välja drooni, kuid see kukkus alla. Drooniga otsimise käigus jäi neile silma sinine-roosa telk, mis tundus mahajäetuna. Sisse vaadates leidsid nad naise, keda sügisel ei leitud.

Võimuesindajate sõnul oli naine nälginud ja alakaaluline ning tal oli terviseprobleeme.

«Naine sõnas pärast leidmist, et tal oli alguses natuke süüa kaasas, kuid enamiku aja toitus ta metsaandidest, eelkõige samblast. Igatahes jäi ta ellu,» sõnasid pargi esindajad.

Politsei rõhutas, et naine ei teinud midagi ebaseaduslikku, ta telkis rahvuspargis telkimisalal ning ta ei hävitanud kaitse all olevaid taimi ega loomi.

Uurimisel ilmnes, et naisel on varem olnud vaimise tervise probleeme.

«Ta oli rahvuspargis vabatahtlikult alates 2020. aasta novembrist. Ta sõnas pärast leidmist, et vajas vaikust ja rahu ning pargis ta sai seda. Pargi esindajad andsid talle sinna vaba sissepääsu, ta tohib seal telkida ka siis, kui rahvuspark on suletud,» sõnas politsei esindaja.

Naine viidi pärast leidmist haiglasse kontrolli. Arstide sõnul oli tal osa vitamiinide ja toitainete puudus ning ta oli alakaaluline. Ta saab ravi ja tõenäoliselt paraneb kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles