VIDEO ⟩ Halastamatu jõhkrusega silma paistnud Kanada hokitähele nõutakse eluaegset mängukeeldu

Elu24
Copy
Washingtoni Capitalsi kaitsemängija Tom Wilson (vasakul nr 43) jõhkrutses New Yorgi Rangersi staari Artjomi Panarini kallal (paremal, ilma kiivrita).
Washingtoni Capitalsi kaitsemängija Tom Wilson (vasakul nr 43) jõhkrutses New Yorgi Rangersi staari Artjomi Panarini kallal (paremal, ilma kiivrita). Foto: Bruce Bennett/USA Today Sports/Scanpix

Maailma tugevaima jäähokiliiga NHLi klubi Washington Capitalsi jõuline kaitsemängija Tom Wilson näitas esmaspäevases matšis New York Rangersi vastu oma vägivaldset poolt.

Kohtumise teisel kolmandikul, kui Capitalsi värava lähistel keerutasid litrit Rangersi hokimehed, tormas 27-aastane Wilson meeskonnale appi. Ta tõmbas 26-aastase venelase Pavel Butšnevitši maadlusvõttega pikali ning hakkas mehele rusikahoope jagama. 

Seejärel tõttas vahele Bušnetvitši rahvuskaaslane, Rangersi tähtmängija Artjomi Panarin. Kuigi Panarin on Wilsonist suurem, see kanadalast ei heidutanud. Ta tõmbas Rangersi superstaari juustest pikali ning hakkas halastamatult mehe pead vastu jääd taguma.

Wilsonile määrati vägivalla eest Butšnevitši vastu 5000 USA dollari suurune trahv, mis on sellise teo eest suurim võimalik karistus. Panarini klobimise eest võib oodata lisa. Panarin kohtumises enam jääle ei naasnud. 

Hiljem kirjutas New York Post, et Panarin peab kohtumistest eemale jääma kuni põhihooaja lõpuni.

Leht avaldas juhtumi kohta ka kommentaari, milles nõutakse Wilsonilt NHLi litsentsi äravõtmist. NYPi teatel oleks võinud Wilson Panarini jääl ära tappa.

«Kui Panarin oleks kukkunud mitte õlg ees, vaid pea ees jääle, oleks NHL olnud surma tunnistajaks,» kirjutas ajakirjanik Larry Brooks.

Wilson sai 2+2+10 karistusminutit ja mängis pärast edasi. Ta skooris meeskonna viimase värava ning Washington Capitals võitis matši 6:3.

Rangersi üks staarmängijatest Mika Zibanejad oli pärast kohtumist Wilsoni suhtes kriitiline. «Tal pole austust ei mängu ega mängijate vastu. Ma pole üllatunud.» 

Brooks oli veelgi kriitilisem. «Mis liig, see liig. Wilson peaks saama mängukeelu hooaja lõpuni ning üldse peaks kaaluma, kas lubada tal järgmisel hooajal NHLis kaasa lüüa või mitte. Mängijal, kel puudub igasugune südametunnistus, ei peaks olema õigust mängida.»

Veelgi võimsamalt võttis sõna ESPNi hokiajakirjanik Keith Olbermann. «Tom Wilson on psühhopaat. See jäi tema viimaseks löömaks. Andke talle eluaegne mängukeeld. Pange ta kinni,» kirjutas ta Twitteris.

2013–2014 hooajal jäähoki tippliigas debüteerinud Wilson on saanud karjääri jooksul viis mängukeeldu. Viimase neist sai ta tänavu märtsis, kui talle määrati seitsmemänguline keeld. 

2018. aasta oktoobris sai kanadalane 20-mängulise jääkeelu, kuid hiljem seda vähendati 14 mängule.

Vaata Wilsoni jõhkraid ning ohtlikke taklamisi siit (alates 0.59 sek):

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles