KUULA ÜLE Muusikaline pilguheit Kristjan Järvi hinge

MUSA portaal
Copy
Kristjan Järvi FOTO: Konstantin Sednev
Kristjan Järvi FOTO: Konstantin Sednev Foto: Konstantin Sednev

Kristjan Järvi avalikustab muusikaloendi «Kristjan Järvi Spring Fever».

Kristjan Järvi on tuntud piire nihutava dirigendi ja heliloojana, kes on nõutud juhiks maailma tipporkestrite ees.

Teda võib näha hiigelpostritel suurlinnade seintel, kuulata ja vaadata tema sügavaid intervjuusid, kuid kas me päriselt teame, mis toimub tema hinges?

Tänapäeval on taoline pilguheit õnneks lihtsasti teostatav tänu voogedastuse kanalites pakutavaile võimalustele. Nii on ka Kristjan Järvi ostustanud paljastada pisukese osa oma hingest ja jagada avalikkusega playlist'i «Kristjan Järvi Spring Fever».

Lugude loend sisaldab Kristjan Järvi lemmikuid süvaklassikat popmuusikani ja folgist tantsumuusikani; Beethovenist BTS´ini ja kollektiividest Estonian Voices ja Rüüt kuni Sigur Rosi, Tate McRae ja Daniel Levini välja.

Muusikaloendi avalugudeks on vast ilmunud Kristja Järvi, Elina Netchayeva ja Robot Kochi kolmekeelne ühislooming «Burnt/Põlenud/Опалённая».

«On varavalge, puhub soe meretuul, ja hinge kosutab kevadine värske rohu lõhn. See on see, mis paneb meid pööraselt õnnest laulma, tantsima ja nutma. Just elusolemise rõõm ühendab «Spring Fever» muusikaloendi lugusid. Nagu filmimuusika meie endi eludele, mis on äratuseks talvisest koroona unest ja lükkab meid välja, iha ja armastuse poole! Nii kõlab muusika mootorist juhitud «kevade palavik» minu jaoks... Nautige!» ütleb Järvi koostatud playlisti kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles