TULEKUL 5 filmi ja sarja, mille peaosas näeme varsti Leonardo DiCapriot

Spekter
Copy
Leonardo DiCapriot nägime viimati kinoekraanil Tarantino filmis «Ükskord Hollywoodis»
Leonardo DiCapriot nägime viimati kinoekraanil Tarantino filmis «Ükskord Hollywoodis» Foto: Filmikaader

Astronoomist sarimõrtsuka ja USA presidendini – siin on rollid, milles saab juba õige pea näha Leonardo DiCapriot, kes seikles viimati ekraanil Tarantino filmis «Ükskord Hollywoodis» (2019).

Eelmine nädal tõi uudise, et taanlaste Oscari-filmi «Järgmine ring» Hollywoodi versiooni toodab filmitööstuse üks enim nõutud näitlejaid Leonardo DiCaprio, kes ise ka tragikomöödia peaosas üles astub. Lüke on üpris ootamatu ning rollivalik samuti, kuid 46-aastane tipptegija naudib elu Hollywoodi kõige haljamal oksal ja saab endale  ekstravagantsusi lubada.

Ka rolle valib mees tiheda sõelaga ning astub viimastel aastatel üles vaid üksikutes filmides. Näitleja ning produtsendi IMDB lehe hetkeseis annab aga märku, justkui võiks lapstähest Oscari-võitjaks võrsunud DiCapriot peagi tihemini ekraanil näha. 

Viskame pilgu peale, mida on oodata.

«Don't Look Up» (2021)

Selle staaridest kubiseva komöödia on lavastanud Oscari-filmi «Asepresident» («Vice», 2018) režissöör Adam McKay ja see on Netflixi tänavuste filmide lipulaev. Peaosalised DiCaprio ja Jennifer Lawrence kehastuvad kaheks astronoomiks, kelle ülesandeks saab inimkonna hoiatamine komeedi eest, mis suundub maailma hävitama. Teistes rollides astuvad üles nii paljud kuulsad nimed, et kõiki ei ole mõtet trükkidagi: Meryl Streep, Cate Blanchett, Ariana Grande, Jonah Hill, Matthew Perry, Timothée Chalamet jt. Esilinastuse aega pole veel välja käidud, kuid tükk on juba järeltootmises ning küllap on peagi oodata täispikka treilerit, mis ka kuupäeva avaldab.

«Killers of the Flower Moon» 

Vanameister Martin Scorsese on üks neist filmilavastajatest, kellele DiCaprio juba ära ei ütle. Äsja võttesse läinud «Lillekuu tapjad» jutustab vähetuntud loo sajanditagusest genotsiidi mõõtu mõrvalainest ülirikka Osage indiaanihõimu kallal. Selle lahendamine oli proovikiviks äsja loodud föderaaljuurdlusbüroole. DiCaprio kanda on põhilise pahalase roll, teistes osades näeme Robert DeNirot, Jesse Plemonsit jt. Oodata on tõelist suurfilmi, mis saab ilmselt mitmel põhjusel tuleva aasta üheks Oscari-favoriidiks – peale hea loo on filmi tootmisse kaasatud enneolematult palju põlisasukaid, mis ühtib auhindade uue kaasamispoliitikaga. 

«The Black Hand»

FBI kahtlusalusest saab Leonardo DiCapriost järgmiseks itaalia immigrandist (DiCaprio ise on ka itaalia juurtega – toim) New Yorgi politseinik Joe Petrosino. Ta infiltreerub 1900ndate alguses armutu maffiajõugu ridadesse, mis hoiab teisi itaallasi inimröövide ja väljapressmistega hirmu all. Petrosino tegelaskuju on laenatud tõsielust – teda on Paramounti filmi aluseks oleva raamatu järgi nimetatud ka «Itaalia Sherlock Holmesiks». 

«The Devil in the White City»

Paramounti ja Hulu koostöös valmivas ajaloolises põnevussarjas, mille lavastab Martin Scorsese, saab DiCapriost otseselt Holmesi nime kandev tegelaskuju. Sedapuhku aga sellenimeline sarimõrtsukas, kes 1893. aasta Chicagos kuratlikke tegusid korda saadab.

«Roosevelt»

Taas Martin Scorsese lavastatud biograafilises linaloos on DiCaprio kanda väärikas roll esimese 20. sajandil ametisse vannutatud Ameerika Ühendriikide presidendi Theodore Rooseveltina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles