Kaspar Jancise joonisfilm võitis Itaalias parima Euroopa filmi auhinna

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Jancis
Kaspar Jancis Foto: Ove Maidla

Kaspar Jancise joonisfilm «Maraton» võitis Itaalia I Castelli Animati festivalil parima Euroopa filmi auhinna.

I Castelli Animati festival kuulub Euroopa olulisemate animafilmi festivalide hulka ning see toimus sel aastal 12. korda.

Rahvusvaheline žürii (sel aastal koosseisus Roberto Perpignani (president), Paolo Briguglia, Nancy Denney-Phelps, Thomas Meyer Hermann ja Giorgia Maria Priolo) andis välja viis preemiat (grand prix, žürii eripreemia, parim debüütfilm, parim Euroopa film ja parim narratiivita film). Parima Euroopa filmi auhind otsustati sel aastal anda Kaspar Jancise «Maratonile».

«Maraton» valmis Eesti Joonisfilmi stuudios 2006. aastal. Film on võitnud veel Balkanimaa animafilmide festivali grand prix’.

«Maraton» räägib loo väikesest linnast, kus toimub sündmus, mida kõik linnaelanikud on pikisilmi oodanud – iga-aastane maraton. See räägib maratonist ja sellest, kuidas kulgeb linnaelanike elu maratoni ajal. Maraton toimib kaudse allegooriana täiskasvanute ühiskonnas toimiva võiduajamise mentaliteedi suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles