Anett Kontaveit pidi Madridi tenniseturniiril tunnistama kreeklanna ilmset paremust

Elu24
Copy
Eesti tennisemängija Anett Kontaveit kohtub pühapäeval Madridis kreeklanna Maria Sakkariga.
Eesti tennisemängija Anett Kontaveit kohtub pühapäeval Madridis kreeklanna Maria Sakkariga. Foto: JASON O'BRIEN/EPA/Scanpix

Mutua Madrid Open WTA 1000 tenniseturniiri teises ringis kohtus Anett Kontaveit (WTA 29.) pühapäeval Kreeka esireketi Maria Sakkariga (WTA 19.) ja sai kindla kaotuse 6:3, 6:1.

Eesti tennisistil oli täna must päev. Ilmselt võiks seda mängu iseloomustada kui eestlanna kõige madalama kvaliteediga esitust käesoleval aastal. Pärast seda, kui Kontaveit juhtis avasetis geimidega 3:2, kaotas ta Sakkarile 14 punkti järjest.

Suurema osa mänguajast oli Kontaveiti tagajoonemängu efektiivsus nullilähedane. Efektiivsuse juures ei saa silmas pidada ainult seda, et eestlanna eksis üsna lihtsates olukordades, vaid ka seda, et ta ei pannud oma mänguga Sakkarit surve alla.

Kui näis, et eestlannal ei õnnestu miski, siis Sakkaril õnnestus kõik. Teise seti lõpus üritas Kontaveit mängu muutust tuua ning mängis riskeerivamalt, kuid unelmate hoos olnud Sakkarit see ei kõigutanud.

Eestlanna võitis mängu lõpuks vastase pallingult ainult viis punkti, punktidega oli Sakkari ülekaal mäekõrgune 58:31. Sakkari kohtub 16 parema seas tšehhitari Karolina Muchovaga, kes alistas Naomi Osaka 6:4, 3:6, 6:1.

Enne mängu:

Viimati kohtusid 25-aastased tennisistid võistlusolukorras tänavu veebruaris Melbourne`is Grampians Trophy turniiri poolfinaalis. Siis jäi ülimalt pingelises kohtumises peale eestlanna 2:6, 6:3, 11:9.

2020. aasta jaanuar, Brisbane. Neli tennisepreilit, vasakult: Maria Sakkari, Ajla Tomljanovic, Donna Vekic ja Anett Kontaveit.  
2020. aasta jaanuar, Brisbane. Neli tennisepreilit, vasakult: Maria Sakkari, Ajla Tomljanovic, Donna Vekic ja Anett Kontaveit.  Foto: Afp7/Zumapress.com/Scanpix

Kokku on nad omavahel mänginud kaheksa matši ning seis on 4:4.

Kumbki tennisemängija on karjääri jooksul võitnud ühe WTA turniiri, eestlanna on finaali jõudnud kuuel, aga Sakkari ainult ühel korral.

Sakkaril on siiski 2021. aastast ette näidata ka üks eriline saavutus – ta on ainsana suutnud tenniseväljakul alistada jaapanlanna Naomi Osaka.

Madridi turniiri avaringis said nii Kontaveit kui ka Sakkari võidu alles väga kõva heitluse järel. Kreeklannal oli seis eriti nutune, sest ta jäi USAd esindava venelanna Amanda Anisimova vastu 0:6, 0:1 taha, kuid võitis seejärel kaheksa geimi järjest ning kogu matši lõpuks 0:6, 6:1, 6:4.

Sakkari ja Kontaveidi kohtumise võitja läheb 16 parema seas kokku Naomi Osaka ja tšehhitari Karolina Muchova vahelise matši võitjaga ning kindlustab endale auhinnaraha 34 000 eurot.

Mäng toimub pühapäeval Arantxa Sanchez-Vicario nimelisel väljakul teise kohtumisena, mängupäev algab kell 12. Kontaveidi - Sakkari matši algusaeg võib eeldatavalt jääda 13.45 - 14.30 vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles